Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. -Claude Levi-Strauss, 1908 - 2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

«Η απλή αναλογική θα βρει εν τέλει το δρόμο της» δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Φίλιππος Γκανούλης

20 Απρίλιος, 2019

Την πεποίθηση ότι «η απλή αναλογική θα βρει εν τέλει το δρόμο της» εκφράζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την περιφερειακή παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φίλιππος Γκανούλης.

Σχολιάζοντας το πλήθος των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το χαρακτηρίζει «παράδοξα πολύ μεγάλο», με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση πολιτικών δυνάμεων, εκτιμά ότι το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάζεται σε τέτοιο βαθμό στην Περιφέρεια, ωστόσο διατυπώνει την άποψη ότι, την επόμενη μέρα των εκλογών, οι προσωπικές φιλοδοξίες και πράξεις κάθε επικεφαλής θα υποταχθούν στη λογική της κοινής συνισταμένης.

Για τη δική του υποψηφιότητα υπογραμμίζει ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν, πραγματικά, «να εφαρμοστούν πράσινες βιώσιμες πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία» και εκτιμά ότι ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να βρεθούν οι τρόποι αλλαγής της στάσης των πολιτών και εκείνοι να πειστούν ότι η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα καλύτερο αύριο.

Στις προτεραιότητες της παράταξής του περιλαμβάνει την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και την πολιτιστική αναβάθμιση των πολιτών και της Διοίκησης.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις αναφέρει ότι για εκείνον είναι αδιάφορο το μικρό ποσοστό του συνδυασμού του σε αυτές και δηλώνει βέβαιος ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν στην κάλπη αυτή τη στροφή στην οικολογία και τη συλλογική δράση. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασιών τονίζει ότι «η κουλτούρα της συνεργασίας είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Πράσινου Οικολογικού Χώρου» και απαντά: «αν εξαιρέσουμε τους πολιτικούς χώρους που με σαφήνεια επιδιώκουν την ανατροπή της Δημοκρατίας, μπορούμε να συνεργαστούμε επί προγραμματικών στόχων με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Αναφορικά, τέλος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών διευκρινίζει ότι «το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι σίγουρα το όνομα της γειτονικής χώρας», επαναλαμβάνει τη θετική του άποψη για τη Συμφωνία και προσθέτει ότι «αυτό που θα ενδυναμώσει την Κεντρική Μακεδονία είναι μια ισχυρή οικονομία που θα αναπτύσσει συνεργασίες και με την γείτονα χώρα, έχοντας έναν ηγετικό ρόλο στην γειτονιά των Βαλκανίων».

Read previous post:
Τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές επισήμανε ο Μ. Σχοινάς

Στα τρία διακυβεύματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου αναφέρθηκε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την...

Close