Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αμφιταλαντεύεται. Από τη στιγμή που επιλέγει την πορεία της δεν πρέπει να κοιτάει ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά ίσια μπροστά. Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Η αναζωπύρωση του εθνικισμού έχει προκαλέσει ρωγμές στο συνταγματικό τόξο

24 Μαΐου, 2018

Την αναφορά της συζήτησης περί «ανομίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, σχολίασε σε σημερινή της συνέντευξη στον «105,5 Στο Κόκκινο» η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «είναι μόνιμη τακτική, απευθύνονται σε ένα ακροατήριο που φαντάζονται ότι υπάρχει και έχει ένα ενδιαφέρον για τη μεγέθυνση της βίας και των συνεπειών της».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι «δεν είναι προνομιακός χώρος η οικονομία για τη Νέα Δημοκρατία και γενικά για την αντιπολίτευση» και σχολίασε: «Σε όλες τις εμφανίσεις στην Ολομέλεια αυτό συμβαίνει, προτιμούν αυτό το ποτ πουρί αξιοποιώντας γεγονότα άσχετα μεταξύ τους και προφανώς άσχετα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλη αυτή η ιστορία με τον Ρουβίκωνα αυτό που αναδεικνύει είναι το ποιος την αξιοποιεί: Η Νέα Δημοκρατία. Ακριβώς επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα, “οριακές απειλές νόμων αγαθών”, πιέζουν είτε να γίνουμε αυστηρότεροι, να μοιάσουμε μαζί τους, ή να μας εκθέσουν δήθεν για ανοχή στην ανομία».

Η κ. χριστοδουλοπούλου, στη συνέντευξή της υπογράμμισε, επίσης, ότι «το πιο εξοργιστικό για τη στάση του αρχηγού της ΝΔ, ήταν ότι ταυτίστηκε η παρουσία του Ρουβίκωνα με το γεγονός της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη και του λιντσαρίσματος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Αυτός ο συμψηφισμός είναι περίεργος και μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Απέφυγε μέχρι το τέλος να καταδικάσει αυτή την ενέργεια των ακροδεξιών κύκλων στη Θεσσαλονίκη, που ανακαλεί μνήμες και δημιουργεί ανησυχία, όταν μάλιστα δικά του στελέχη επιδοκίμασαν το λιντσάρισμα» και αναρωτήθηκε «φαντάζεστε να το είχαμε κάνει εμείς αυτό;».

Read previous post:
Δεκτό κατά πλειοψηφία από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΚΕΟΔΔΥΠ

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, έγινε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά την αναβάθμιση του Κέντρου Ολοκληρωμένης...

Close