Το να είσαι ανεπηρέαστος από την κοινή γνώμη είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση για να επιτύχεις οτιδήποτε μεγάλο. - Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

H αναπαράσταση της γεννήσεως του Χριστού στα Χανιά

25 Δεκεμβρίου, 2017

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια και παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε και φέτος στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα Χανίων η ακολουθία των Χριστουγέννων που συνοδεύτηκε -όπως κάθε χρόνο- από την παραδοσιακή αναπαράσταση της γεννήσεως του Χριστού.

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, οι πιστοί παρακολουθούν στη φάτνη τον Ιωσήφ, την Παναγία, τον νεογέννητο Χριστούλη και μικρά ζωάκια που ζεσταίνουν το θείο βρέφος με τα χνώτα τους. Κάθε χρόνο, τα ζωάκια τα πηγαίνουν στο σπήλαιο κάτοικοι της περιοχής. Υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες των ιερέων, στέλλεται το μήνυμα της γέννησης του Κυρίου.

Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος πλαισιωμένος από ιερείς και ιεροψάλτες ενοριών της Μητροπόλεως του.

Το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη πήρε το όνομά του από τη διαμονή και την εκκλησία του Αγίου που βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο. Φωτεινό και μεγαλόπρεπο, πανάρχαιο και επιβλητικό έχει χωρητικότητα 3.000-4.000 ατόμων και τη σπάνια θέα στο κάμπο του Κολυμβαρίου.-
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τουρισμός
Χριστούγεννα με τους Ελληνες ανά τον Πλανήτη

   Με την οικογένειά τους και καλούς φίλους, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι με λογής-λογής εδέσματα, με ζεστά ρούχα ή...

Close