Κάρολος Δαρβίνος, 1809-1882, Βρετανός φυσιοδίφης 

Η ανανεωμένη Mercedes GLE λανσάρει πληθώρα καινοτομιών

12 Σεπτεμβρίου, 2018

Η Mercedes θα αποκαλύψει την ανανεωμένη GLE, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι(4-14 Οκτωβρίου). Το μεγάλων διαστάσεων SUV φέρει νέο πακέτο τεχνολογιών. Το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο υψηλής αξίας είναι το πρώτο μοντέλο στη κατηγορία του που διαθέτει ενεργό σύστημα ανάρτησης E-ACTIVE CONTROL BODY και σύστημα ηλεκτρικού ρεύματος 48 volt.

Επίσης, αναβαθμίζονται τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με την προσθήκη του νέου συστήματος Active Stop-and-Go Assist. Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο ευρύχωρο και άνετο, με μια τρίτη σειρά καθισμάτων διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας.

Το σύστημα ψυχαγωγίας έχει μεγαλύτερες οθόνες. Η έγχρωμη κεντρική οθόνη έχει ανάλυση 720 x 240 pixel και διαθέτει σύστημα αναγνώρισης των κινήσεων των χεριών για πολλές λειτουργίες.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός δέχθηκε μια σειρά από παρεμβάσεις για να ενισχυθεί ο δυναμικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου και να μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση. Το ανανεωμένο GLE έχει την καλύτερη αεροδυναμική στη κατηγορία του, Cd 0.29.

Αρχικά θα κυκλοφορήσει η έκδοση 450 4MATIC. Ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 367 ίππους και ροπή 50,6 χλγμ. Μικτή κατανάλωση καυσίμου 9,6 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 220 γραμ./χλμ. Προβλέπεται η κατασκευή πετρελαιοκίνητων εκδόσεων καθώς και ενός plug-in hybrid. Οι πωλήσεις ξεκινούν στις αρχές του 2019.

Read previous post:
Α. Λοβέρδος: Εμπαιγμός η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Ως «εμπαιγμό» χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, εξερχόμενος,...

Close