Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία - Marshall McLuhan

Η Άμπερ Βαλέτα, συντάκτρια βιωσιμότητας του Vogue UK

17 Φεβρουαρίου, 2020

 Η Άμπερ Βαλέτα θα ενταχθεί στο δυναμικό του British Vogue ως η πρώτη συντάκτρια θεμάτων αειφορίας του περιοδικού.

  Το 46χρονο μοντέλο και ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος έχει επικεντρώσει τη δράση της στο θέμα των επιζήμιων συνεπειών της βιομηχανίας της μόδας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και με τον νέο της ρόλο θα αναφέρεται απευθείας στον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ Edward Enninful αναλαμβάνοντας την ατζέντα βιωσιμότητας.

 Η Άμπερ Βαλέτα πάντα βλέπει τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές ως ισοδύναμες με τις θετικές επιχειρηματικές αποφάσεις. «Έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε πραγματικά την κοινωνία από τη βιομηχανία της μόδας» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Vogue το 2017.

 «Aν είσαι λιγότερο σπάταλος, εξοικονομείς χρήματα. Εάν το εργοστάσιό σας συγκεντρώνει ενέργεια και την επαναχρησιμοποιεί ή ανακυκλώνει νερό, θα είστε πολύ πιο κερδοφόροι. Αντί να κατασκευάζουμε νέα υφάσματα, η ανακύκλωση και η χρήση βιοδιασπώμενων υφασμάτων είναι απλή λογική» είχε τονίσει.

Read previous post:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαλλάσσει την Ελλάδα από πρόστιμο 302 εκατ. ευρώ για τα βοσκοτόπια

Απόφαση η οποία απαλλάσσει την Ελλάδα από πρόστιμο που ξεπερνούσε τα 300 εκατ.

Close