Παναγιώτης Πιπινέλης, 1899-1970, 'Ελληνας διπλωμάτης & πολιτικός 

Η Αγ. Πετρούπολη μένει πίσω από την Μόσχα ως προς τους ρυθμούς εξάπλωσης του κορονοϊού

Η Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών μένει πίσω από την Μόσχα ως προς τους ρυθμούς εξάπλωσης του κορονοϊού κατά τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο κυβερνήτης τη Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντρ Μπεγκλόοφ κατά την διάρκεια σύσκεψης της κυβέρνησης της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης έδωσε εντολή σε διάστημα 10 ημερών να δημιουργηθούν 5.411 επιπλέον κλίνες κι έως το τέλος του μήνα 12.000 επιπλέον κλίνες πλήρως εξοπλισμένες που θα διατεθούν για τους νοσήσαντες από τον κορονοϊό.

Ο Μπεγκλόφ έδωσε επίσης εντολή να πραγματοποιούνται έλεγχοι σχετικά με την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και ιδιαίτερα από πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, και να μην επιτρέπεται στα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη ανέρχεται στα 226, εκ των οποίων 32 έχουν αναρρώσει, 3 έχουν καταλήξει, ενώ νοσηλεύονται 132 άτομα. Σε καραντίνα βρίσκονται 8.831 άτομα εκ των οποίων 8.791 κατ’ οίκον και 40 υπό παρακολούθηση.

Στην Ρωσία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 6.343 κρούσματα, εκ των οποίων 404 άτομα έχουν αναρρώσει. Ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων αναλογεί στην Μόσχα (4.484). Σύμφωνα με το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μέχρι σήμερα στις 10.30 ο συνολικός αριθμός των νεκρών είχε φθάσει τα 47 άτομα.

Read previous post:
ΟΗΕ: Φροντίδα στους μετανάστες, στη μάχη κατά του κορονοϊού

Μετανάστες χωρίς χαρτιά, αιτούντες άσυλο και θύματα εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική...

Close