Στην Αμερική, όλοι έχουν την άποψη ότι δεν έχουν κοινωνικά ανώτερους, μιας και όλοι οι άνθρωποι είναι όσοι, αλλά κανένας δεν παραδέχεται ότι δεν έχει κοινωνικά κατώτερους. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Η ActionAid ανοίγει φτερά στη Θεσσαλονίκη και «αγκαλιάζει» τους νέους

19 Φεβρουαρίου, 2020

   Έτοιμη να ανοίξει φτερά και να «αγκαλιάσει» τη νεολαία τής Θεσσαλονίκης είναι η ActionAid, η οποία, ύστερα από έναν χρόνο συστηματικής μελέτης και καταγραφής των αναγκών, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ενεργά στην πόλη και να δώσει στους νέους κομβικό ρόλο στο στρατηγικό της όραμα για μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων για όλους.

   Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Γεράσιμος Κουβαράς, στόχος είναι η νεολαία να παίξει ρόλο συνδιαμορφωτή προγραμμάτων και υπηρεσιών που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους αλλά και της πόλης εν συνόλω, και στο πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθούν μια σειρά δράσεις, όπως η Ακαδημία Ενεργών Πολιτών. Η διαφορετική αυτή ακαδημία θα έχει ως πυρήνα της το Global Platform της ActionAid, ένα δίκτυο από ομάδες νέων σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπου οι νέοι ενδυναμώνονται και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για έναν δικαιότερo και πιο βιώσιμο κόσμο. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Κουβαράς, «πολίτης γεννιέσαι, ενεργός πολίτης γίνεσαι!».

   Μιλάει ακόμα για τον εθελοντισμό ως ένα «συνεργατικό μοντέλο που συνδέει, εκπαιδεύει και ενδυναμώνει όσους συμμετέχουν σε αυτό», ενώ σχολιάζει και τη δημιουργία μητρώου ΜΚΟ λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη θέσπισης ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την Κοινωνία των Πολιτών «που θα αναγνωρίζει το έργο και την αξία των οργανώσεων με πρόθεση να τις προστατεύσει και να τις ενισχύσει».

Read previous post:
Η Ομόνοια προσφεύγει στην UEFA για διαφθορά

Σε αναβρασμό είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για διαφθορά και διαπλοκή στο πρωτάθλημα του νησιού και η...

Close