Ένα δοχείο δημιουργείται από έναν σβόλο πηλού με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. - Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

Γύρισαν «ανάποδα» το Palazzo Litta, στο Μιλάνο

16 Απρίλιος, 2019

Ένα «μαγικό ανοιχτό κουτί» εγκατέστησε, με αφορμή την Εβδομάδα Ντιζάιν του Μιλάνου, το αρχιτεκτονικό δίδυμο από τη Χιλή Pezo von Ellrichshausen στην αυλή του Palazzo Litta.

Το «Echo Pavillion» είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με τα παράθυρα του παλάτσο, τις κολώνες στο περιστύλιο της αυλής και τις γραμμές στο λιθόστρωτό της. Η βάση της εγκατάστασης είναι ένας κύβος, ενώ το άνω τμήμα είναι μια ανεστραμμένη πυραμίδα. Το περίπτερο είναι καλυμμένο με γυαλιστερό ατσάλι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για αντανακλάσεις. Στο εσωτερικό του, φαίνεται μόνον η δομή της κατασκευής.

«Αποφασίσαμε ότι η πιο σημαντική πλευρά αυτού του μέρους είναι το ίδιο το μέρος» εξήγησε ο Πέσο. «Τα πάντα βασίζονται στην υπάρχουσα δομή – οι διαστάσεις, το μέγεθος, και η γωνία του ανοίγματος – , τα πάντα σχετίζονται με το υπάρχον κτήριο».

Read previous post:
Δρομολογείται η κατασκευή επτά μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων στην ΠΚΜ

Δρομολογείται η κατασκευή επτά μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο συνολικός όγκος των...

Close