Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

«Γυναίκες από χώμα»: Η υπόθεση των οροθετικών γυναικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

17 Σεπτέμβριος, 2018

Μία παράσταση βασισμένη σε μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύτηκαν το 2012 στην Ελλάδα ως «αλλοδαπές ιερόδουλες φορείς του AIDS» επειδή συνιστούσαν απειλή για την ελληνική κοινωνία, όταν το πρόβλημα «ξέφυγε από το γκέτο» και άρχισε να «μολύνει τις ελληνικές οικογένειες» (από τις αδιανόητες επικλήσεις που είχαν τότε επιστρατευτεί για να νομιμοποιήσουν το λιντσάρισμα εκείνων των γυναικών) ανεβαίνει από τις 5 έως τις 28 Οκτωβρίου στο VAULT THEATRE PLUS, στον Βοτανικό.

Πρόκειται για το έργο «Γυναίκες από χώμα», σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένων Κοραή Δαμάτη, με τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα- Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Έφη Σισμανίδου, Αναστασία Τσούτση- στην πρώτη εμφάνισή τους.

«Οι μαρτυρίες τους ζωντανεύουν στη σκηνή -άλλοτε σοβαρά, άλλοτε ειρωνικά κι άλλοτε με θυμό κι οργή- όλη την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της κακομεταχείρισης και της διαφθοράς που έζησαν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράστασης, η οποία επιχειρεί να δώσει και τις πολλαπλές προεκτάσεις, ταξικές, φυλεκτικές και ηθικής υποκρισίας, που είχε η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Read previous post:
Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ θέλει να θέσει τέρμα στη δικαστική προστασία των πολιτικών

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πρότεινε σήμερα μια συνταγματική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί να θέσει τέρμα στη δικαστική προστασία που απολαμβάνουν...

Close