Όταν καλά νέα για την αγορά εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, πούλα - Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός 

GREEK NEWSPACE SOCIETY: Μια νέα κοινωνία γεννιέται

22 Σεπτέμβριος, 2018


Με τεράστια επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του GREEK NEWSPACE SOCIETY, a chapter of the National Space Society. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως στόχο την προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτό τον τομέα, μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές και γενικότερα συμμετοχικές δράσεις.

Παράλληλα, αποτελεί το ελληνικό «παράρτημα» του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού National Space Society USA, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φορέας προώθησης του οράματος της ανάπτυξης του διαστήματος μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτόμους διαγωνισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός οργανισμός αποτελεί τον έναν εκ των δύο που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με τον άλλον να εδρεύει στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Μεταξύ αυτών ο Δρ. Βασίλης Ζερβός, αναπληρωτής καθηγητής του International Space University με έδρα το Στρασβούργο, ο Δρ. Θωμάς Μπαρτζάνας, αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ. Κωστής-Αλκέτας Ουγγρίνης, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, και η Δρ. Κατερίνα Πραματάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλοι κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους καλωσόρισαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του οργανισμού, που μπορεί να δώσει πνοή ιδίως στους νέους, για να ασχοληθούν με το μαγικό κόσμο του διαστήματος. Ωστόσο, τόνισαν πως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πίστη προκειμένου το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, συμπλήρωσαν πως στην Ελλάδα πραγματοποιείται εξαιρετικού επιπέδου έρευνα με υψηλής ποιότητας ερευνητικό αποτελέσματα.

«Ο Greek NewSpace Society έρχεται να συμπληρώσει το παζλ στο οικοσύστημα των διαστημικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να αναμιχθούν σε ενδιαφέροντα πρότζεκτς, αξιοποιώντας τα ταλέντα και τις γνώσεις τους», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Greek NewSpace Society, Έλενα Βελή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού, Βασιλαπόστολος Ουρανής υπογράμμισε «στόχος του Greek NewSpace Society είναι να αποτελέσει “ κανάλι γνώσης” προς τα άτομα τα οποία απαρτίζουν τον οργανισμό, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν και τα πιο τρελά τους όνειρα, ακόμη και αν αυτά ξεπερνάνε τα όρια της στρατόσφαιρας».

Για μια εξαιρετική διοργάνωση έκανε λόγο ο αναπληρωτής καθηγητής του International Space University, Δρ. Βασίλης Ζερβός, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας, επίσης, πως μέσω της οργάνωσης «θα συνεισφέρουμε όλοι για να προχωρήσουμε μπροστά, προς τα άστρα, προς το διάστημα, γιατί δεν υπάρχουν όρια στην επιτυχία, στην εξερεύνηση και στη δημιουργία αξιών για τον άνθρωπο».

«Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Χαιρετίζουμε τέτοιες προσπάθειες αξιόλογων νέων ατόμων» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θωμάς Μπαρτζάνας, υπογραμμίζοντας: «ο GREEK NEWSPACE SOCIETY είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, την οποία στηρίζουμε από την πλευρά μας, η οποία αποτελεί την έρευνα για την παραγωγή τροφής σε ελεγχόμενες συνθήκες στο διάστημα, γιατί τέτοιες προσπάθειες από τέτοιους ανθρώπους πρέπει να στηρίζονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα events που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του GREEK NEWSPACE SOCIETY, είναι το NASA Space Apps Challenge σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, 12-14 Οκτωβρίου και 19-21 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο του Οργανισμού: https://www.youtube.com/watchv=sOUOUT8D5T4

Δείτε το promo video του Space Apps 2018: https://www.youtube.com/watchv=rYtAiTNeWKM&feature=youtu.be

 

Read previous post:
Όταν ο Λεβαντόφσκι, έβαζε πέντε γκολ ως αλλαγή! (videos)

https://youtu.be/VEgvrMDLOBQ Πριν από τρία χρόνια, μια μέρα σαν σήμερα (22/9/2015), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαζε την... ποδοσφαιρική του σφραγίδα στην Bundesliga.

Close