Δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη, όσο ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί με ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να εξοντώσει όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτόν. Isaac Bashevis Singer, 1902,1991, Αμερικανοπολωνοεβραίος συγγραφέας.

Γ.Πατούλης: Περιμένουμε άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη, για λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων 

21 Ιουνίου, 2017

Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των συμβάσεων τους, ο κ. Σκουρλέτης ακόμη δεν μας έχει παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί μόνιμη και νόμιμη λύση στο ζήτημα αυτό.

Η καθυστέρηση του κ. Σκουρλέτη έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους κι έχει συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων μας.

Οι δημότες μας, αν και πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για να ζουν σε καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, πληρώνουν κι αυτοί τις συνέπειες της καθυστερημένης αντίδρασης του κ. Υπουργού. Η καθημερινότητά τους επιβαρύνεται χωρίς να ευθύνονται. 

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη να μας παρουσιάσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 

Αν δεν γίνει αυτό, η ευθύνη για τους τόνους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους των πόλεων μας, θα έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό του κ. Π. Σκουρλέτη.  

Σε αυτή την περίπτωση, οι αιρετές Διοικήσεις  των Δήμων, μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί,  για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

 

Read previous post:
Καταλήψεις σε αμαξοστάσια των δήμων από συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Με καταλήψεις στα αμαξοστάσια δήμων του νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μετά την απόφαση...

Close