Μπορεί κανείς να φυλακιστεί σ΄ ένα δωμάτιο με ξεκλείδωτη πόρτα, αν τυχόν η πόρτα ανοίγει προς τα μέσα και δεν του περάσει απ΄ το να τραβήξει αντί να σπρώξει. Ludwig Wittgenstein, 1889-1951, Αυστριακός φιλόσοφος

Γουατεμάλα: «Δεν είμαστε κτήνη» λέει η οικογένεια 19χρονης που έπεσε νεκρή από πυρά αμερικανού συνοριοφύλακα

26 Μαΐου, 2018

Η οικογένεια μιας 19χρονης γυναίκας από τη Γουατεμάλα που σκοτώθηκε από τα πυρά ενός αμερικανού συνοριοφύλακα, ζήτησε χθες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ρίξει τους τόνους της ρητορικής της για τους μετανάστες, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» τα μέλη συμμοριών που εισέρχονται στη χώρα.

Η γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε από την οικογένειά της ως η Κλαούντια Γκόμεζ, σκοτώθηκε την Τετάρτη στο νότιο Τέξας από τα πυρά ενός συνοριοφύλακα που άνοιξε πυρ σε αρκετούς ανθρώπους που «του όρμησαν», τόνισε η συνοριοφυλακή με ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η υπηρεσία τους χαρακτήρισε «παράνομους αλλοδαπούς» και μια «ομάδα ύποπτων παράνομων αλλοδαπών», σημειώνοντας ότι η Γκόμεζ ήταν ανάμεσα τους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η συνοριοφυλακή ανέφερε ότι οι άνθρωποι επιτέθηκαν στον αξιωματικό με αιχμηρά αντικείμενα και ότι η Γκόμεζ είναι ανάμεσα στους επιτιθέμενους.

«Προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ (ζητώ) να μην μας μεταχειρίζεστε σαν ζώα, μόνο επειδή είστε μια ισχυρή και ανεπτυγμένη χώρα», δήλωσε η Ντομίνγκα Βιθέντε, θεία της Γκόμεζ, σε δημοσιογράφους στην Πόλη της Γουατεμάλας.

Η 19χρονη Κλαούντια, από τις ορεινές περιοχές της Γουατεμάλας, έφυγε από το σπίτι της προς αναζήτηση δουλειάς και ευκαιριών εκπαίδευσης, δήλωσε η Βιθέντε.

Read previous post:
Θάσος: Η αναζήτηση της θεατρικής τέχνης κοντά στη φύση

Όταν η θεατρική τέχνη διδάσκεται μέσα στο φυσικό περιβάλλον και η δημιουργική διάθεση των νέων ηθοποιών αγκαλιάζεται από τη θαλάσσια...

Close