Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. - Paul Valery

Γκουαρντιόλα: «Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ»

25 Νοεμβρίου, 2020

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε η Μάντσεστερ Σίτι και από την πρόκριση στους «16» ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού επισήμανε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.

«Παίξαμε εξαιρετικά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Μπορεί να μοιάζει μια εύκολη νίκη, αλλά θα ήταν καταστροφή αν δεν τα καταφέρναμε. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα γκολ. Η αποτελεσματικότητά μας είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Τα γκολ θα έρθουν κάποια στιγμή. Πάντως είμαστε ήδη στους 16 και μπορούμε να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα και τις άλλες διοργανώσεις, άρα αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου», τόνισε ο προπονητής των «πολιτών».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε και στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα: «Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει στη ζωή σου, αλλά τι έχεις κάνει για τις ζωές μας, έγραφε κάποτε ένα πανό για εκείνον. Ήταν ένας από τους κορυφαίους για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έκανε το σπορ μας καλύτερο, για όσους τον είδαμε στα χρόνια που αγωνιζόταν. Δυστυχώς έφυγε στα 60 του και εκ μέρους όλης της Σίτι εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Η σκέψη μας πάει και στον Σέρχιο Αγουέρο, γιατί ήταν ο παππούς του παιδιού του».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ