Μερικές φορές μοιάζει να υπάρχουν περισσότερες λύσεις από προβλήματα. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι πολλά προβλήματα του σήμερα είναι αποτελέσματα των λύσεων του χθες. - Thomas Sowell (Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής)

Γκιώνης: «Θέλω να συνδυάσω καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αρχίζει αύριο το πρωί την προσπάθειά του στο Ολυμπιακό Τουρνουά Πινγκ Πονγκ και με την εμπειρία του από τις προηγούμενες 4 Ολυμπιακές συμμετοχές του και την αναμφισβήτητη αξία του στο παγκόσμιο στερέωμα θα προσπαθήσει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά. Ο πολύπειρος αμυντικός θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον επικίνδυνο Σέρβο Ζολτ Πέτε, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 9 ώρα Ελλάδας, το πρωί του Σαββάτου (24/7).

«Θέλω να βγάλω αυτό που μπορώ, μία πολύ καλή απόδοση και να απολαύσω και αυτή τη συμμετοχή μου. Έχω δουλέψει πολύ, έχω μεγάλη εμπειρία κι αν κάνω καλή αρχή όλα μπορούν να γίνουν μετά. Θέλω πολύ ένα καλό πλασάρισμα γιατί ίσως είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα. Θέλω να συνδυάσω την καλή εμφάνιση με νίκες και να πετύχω ένα υψηλό πλασάρισμα. Νιώθω καλά, να έχουμε και την υγεία μας γιατί ο κορονοϊός παραμονεύει παντού και το μόνο που μένει είναι να το βγάλω στο τραπέζι», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Γκιώνης, σχολιάζοντας στη συνέχεια και το αποτέλεσμα της κλήρωσης, από το οποίο γνωρίζει και τους αντιπάλους του στον 2ο (Αιγύπτιος Αχμέντ Σαλέχ) και τον 3ο γύρο (Κορεάτης Τζεούνγκ Γιουκ Σικ), εφόσον βέβαια φτάσει μέχρι εκεί: «Η κλήρωση μπορούσε να είναι καλύτερη, μπορούσε να είναι και χειρότερη. Για αντίπαλος στο ξεκίνημα, όπου θέλεις να βρεις και τα πατήματά σου, ο Πέτε δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για τον 1ο γύρο υπήρχαν πολύ πιο εύκολοι αθλητές. Τον έχω νικήσει τον Σέρβο στο παρελθόν, όμως έχω γνωρίσει και δύο ήττες, μία σε αγώνα διασυλλογικού πρωταθλήματος και μία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018. Βέβαια, θεωρώ ότι αν πιάσω καλή απόδοση θα τα καταφέρω να περάσω αυτό το εμπόδιο. Για τον 2ο γύρο (αν φυσικά βρεθώ εκεί)  πρέπει να πω ότι απέφυγα αρκετά δυνατά ονόματα, πάντως ο Αχμέντ είναι πολύ καλός και έμπειρος παίκτης, τον γνωρίζω χρόνια». 

 

O Γκιώνης, o οποίος με τις 5 Ολυμπιακές συμμετοχές ισοφαρίζει αύριο το ρεκόρ του θρυλικού Καλλίνικου Κρεάνγκα, συμπλήρωσε: «Αν φτάσουμε μέχρι τον 3ο γύρο και τον αγώνα με τον Κορεάτη τον Τζεούνγκ, το πρώτο που πρέπει να πω είναι ότι θα βρεθώ απέναντι σε μία μεγάλη σχολή, η οποία ξέρει κιόλας να παίζει εξαιρετικά με την άμυνα. Το καλό είναι ότι δεν έχω παίξει ποτέ μαζί του… Ας φτάσω μέχρι εκεί όμως και βλέπουμε… Θέλω να πάω βήμα-βήμα. Να ξεκινήσω καλά με τον Πέτε, να πάρω τη νίκη, που θα μου δώσει ψυχολογία και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή μου».