Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν΄ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ. Ένας από τους 7 σοφούς της Αρχ. Ελλάδας

Γκατούζο: «Αφιερωμένο στον Μαραντόνα»

30 Οκτωβρίου, 2020

 

    Mια ειδική αφιέρωση, ήταν η πρώτη αντίδραση του Τζενάρο Γκατούζο, μετά την νίκη (0-1) της Νάπολι επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Anoeta, για την 2η αγωνιστική του Europa League: 
 

    «Ο Μαραντόνα γίνεται 60 ετών, οι καλύτερες ευχές από εμένα και την ομάδα στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών», είπε ο Γκατούζο. 
 

    «Παίζαμε το 50% της πρόκρισης. Δεν ήταν εύκολο να παίξουμε εναντίον τους. Δεν μας άφησαν να παίξουμε», πρόσθεσε και συνέχισε:  
 

    «Ειλικρινά, δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για το Scudetto. Έχω μια ισχυρή ομάδα, η οποία δουλεύει σοβαρά και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θέλω όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιώ να έχουν την ίδια νοοτροπία. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι δική μου».  
 

    Ακολούθησε η ερώτηση σχετικά με το συμβόλαιο του, αλλά ο Γκατούζο προτίμησε και πάλι να αποθεώσει τον Μαραντόνα: «Συγχαρητήρια Ντιέγκο, είσαι ένας υπέροχος πρωταθλητής».
 

Αντ. Βαζογιάννης