Να θυμάσαι πως κάθε ψέμα που σου έχουν πει, ακόμα και σκόπιμα, είναι, συχνά, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από μια αλήθεια που ειπώθηκε με κάθε ειλικρίνεια. Halldor Laxness, 1902-1998, Ισλανδός συγγραφέας

Γιούνκερ: Οι μεθοριακές διενέξεις στα δυτικά Βαλκάνια πρέπει να διευθετηθούν πριν υπάρξει οποιαδήποτε ένταξη

6 Φεβρουαρίου, 2018

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα τις βαλκανικές χώρες ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν διευθετήσουν τις μεθοριακές διενέξεις τους και διευκρίνισε πως η χρονολογία του 2025 για την ένταξή τους ήταν «ενδεικτική».
«Δεν θα υπάρξει επιπλέον διεύρυνση προς τις χώρες των Βαλκανίων χωρίς να έχουν επιλυθεί εκ των προτέρων, πριν από οποιαδήποτε ένταξη, τα προβλήματα που αφορούν τα σύνορα», δήλωσε ο Γιούνκερ ενώπιον των ευρωβουλευτών που συνεδριάζουν σε ολομέλεια στο Στρασβούργο.
Η ΕΕ άρχισε τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία στις αρχές του 2014 και με το Μαυροβούνιο το 2012. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε πει τον Νοέμβριο πως πιστεύει ότι αυτές οι δύο χώρες θα γίνουν μέλη της ΕΕ «πριν από το 2025».
«Είναι λάθος να υποστηρίζει κανείς ότι εγώ ή η Επιτροπή είπαμε ότι μέχρι το 2025 η ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου οφείλει να έχει ρυθμιστεί. Είναι μια ενδεικτική χρονολογία», διευκρίνισε ο Γιούνκερ στο Στρασβούργο.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
IgMetall:Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τον κλάδο του μετάλλου και του ηλεκτρικού

Σε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις και προειδοποιητικές, 24ωρες απεργίες,...

Close