Αν θέλετε πλήρη ασφάλεια να πάτε φυλακή. Εκεί θα σας ταΐζουν, θα σας ντύνουν, θα σας περιθάλπτουν και λοιπά. Το μόνο που λείπει είναι η ελευθερία. - Dwight D. Eisenhower, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός και μετέπειτα πρόεδρος

Γιούνκερ: είναι εφικτές ορισμένες τροποποιήσεις για το ελληνικό χρέος

29 Ιανουαρίου, 2015

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Figaro δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα διαγραφής του χρέους της Αθήνας, καθώς άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης δεν θα το δέχονταν».

Ωστόσο, τόνισε ότι «είναι εφικτές ορισμένες τροποποιήσεις» των όρων της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι είχε συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα: «μου είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κίνδυνο, αλλά πρόκληση για την Ευρώπη. Αυτό το οποίο του απάντησα είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά πρόκληση».

Ο κ. Γιούνκερ, όπως είπε, θέλει να αποφύγει «μια αμοιβαία καταστροφική ρήξη» της Ελλάδας με τους εταίρους της και να μπει ένα τέλος στην «πολιτική της υποταγής» της χώρας.

Read previous post:
Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση

Η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να «επιβιώσουν» από την τρέχουσα...

Close