Όσο σπάνια κι αν είναι η αλήθεια, η προσφορά ανέκαθεν ήταν μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Josh Billings, 1818-1885, Αμερικανός χιουμορίστας.

Γιαννίκης: «Το παρελθόν δεν με ενδιαφέρει»

14 Οκτωβρίου, 2021

Αισιόδοξος ότι οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα για να αφομοιώσουν το πλάνο του, δηλώνει ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο νέος προπονητής της Ένωσης κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στους εκπροσώπους του Τύπου που έγινε στα Σπάτα, δήλωσε ότι «η συμφωνία με την ΑΕΚ έγινε πολύ γρήγορα είχα φανταστικές συζητήσεις και δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη». Ξεκαθάρισε ότι το μόνο το οποίο σκέφτεται είναι το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Για βελτιωμένη εικόνα του στο τελευταίο ματς άσχετα αν δεν κέρδισε γι’ αυτό εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να ξεκινήσουμε με νίκη. Δεν ξέρω τι θα είναι καινούργιο για σας αλλά θα υπάρχουν σίγουρα στοιχεία της δουλειάς που κάνουμε εμείς εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο μυαλό μου το νέο γήπεδο που σίγουρα θα είναι υπέροχο για την ΑΕΚ και τον κόσμο της, αλλά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο».

Επίσης μίλησε:

– Σχετικά με τη φιλοσοφία του:
Η φιλοσοφία μου είναι να ξεκινάω από πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού οργάνωση στο γήπεδο και αξιοποίηση του χώρου, ένταση στο pressing στην άμυνα. 

– Για το γεγονός ότι οι παίκτες δεν αποτελούν δικές του επιλογές:
Κοιτάω να αξιοποιήσω τους παίκτες ανάλογα με το ταλέντο τους. Σήμερα γεμίσαμε με τον ερχομό του Στίβεν Τσούμπερ. Σκέφτομαι τις λύσεις δε σκέφτομαι προβλήματα.

– Αν υπάρχει κάτι το οποίο θέλει να διορθώσει πολύ γρήγορα:
Υπάρχει ένα πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουμε καθημερινά και όχι κάποια προβλήματα τα οποία έχουμε εντοπίσει. Αυτό το πλάνο θα το δεχτεί και θα το δουλέψει η ομάδα.

– Ποιο είναι αυτό το πλάνο:
Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι εγώ το ποδόσφαιρο και για τον οποίον οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και θα μπορέσουν να το διαχειριστούν και να το βγάλουν στο γήπεδο. 

– Με ποιο στόχο θα ήταν ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν:
Ξέρω που ήρθα, ξέρω πού βρίσκομαι. Κοιτάμε τώρα τους γρήγορους στόχους που είναι ίσως βαρετοί για εσάς αλλά για μένα πολύ σημαντικοί, όπως να γνωρίσω τους συνεργάτες μου και τους παίκτες έτσι ώστε να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Τα άλλα τα έχω πει από την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι ώρα δουλειάς και αυτό είναι το σημαντικό.

– Για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στα ντέρμπι:
Στόχος είναι η ΑΕΚ να πηγαίνει στο γήπεδο σαν ομάδα που έχει την αυτοπεποίθησή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό ισχύει και στα ντέρμπι

– Για τις πολύ συχνές αλλαγές προπονητών στην ΑΕΚ:
Το παρελθόν δεν μπορώ να το αλλάξω και δεν με ενδιαφέρει. Το σημαντικό για μένα είναι τι γίνεται την Κυριακή το βράδυ. Δεν μπορώ να κρίνω το παρελθόν. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο θέλουμε να χτίσουμε ένα τρόπο παιχνιδιού που θα είναι ανταγωνιστικός, ισορροπημένος και ελκυστικός όταν φτάσει στο σημείο που θέλουμε. 

– Αν υπάρχουν κάποια στοιχεία πρέπει να αλλάξει άμεσα:
Η ΑΕΚ παρουσίασε μία εικόνα με έναν συγκεκριμένο προπονητή και εγώ δεν κρίνω ποτέ συναδέλφους. Εμένα με ενδιαφέρει τι βλέπω από τη Δευτέρα στην προπόνηση και μετά. 

– Που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ φέτος:
Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους αυτό το έχουμε πει. Αφήστε όμως καλύτερα να δούμε πρώτα τι χρειάζεται η ομάδα για να εμπεδώσει αυτό τον τρόπο παιχνιδιού.

– Για το αν είναι προπονητής τριετίας:
Δεν θα πω εγώ τίποτα δημοσίως, έχει ήδη μιλήσει ο ο πρόεδρος. Εγώ δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο αλλά για την ομάδα. Δεν έχω στο σκεπτικό μου τα συμβόλαια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ