Πολιτισμός και κέρδη πάνε χέρι με χέρι. Calvin Coolidge, 1872-1933, Αμερικανός πρόεδρος [1923-1928]

Για την πιο δύσκολη σκηνή της ταινίας «Ιστορία γάμου» μιλάει ο σκηνοθέτης Νόαμ Μπόμάτκ

9 Δεκεμβρίου, 2019

Σε μια αποκαλούμενη «Ιστορία γάμου», οι κύριοι παίκτες σπάνια επικοινωνούν. Σε όλη τη διαδικασία του διαζυγίου του Νόαμ Μπόμάτκ , ο Τσάρλι (Άνταμ Ντράιβερ) και η Νικόλ (Σκάρλετ Τζοχάνσον) αλληλοκατηγορούνται μπροστά στον μικρό τους γιο ή διαπραγματεύονται μέσω δικηγόρων χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους, μέχρι τη στιγμή που μία σκηνή σπάει την ανυπόφορη ένταση. 
 
«Έχασαν τις φωνές τους. Έχασαν την αίσθηση του ποιοι είναι. Προσπαθούσαν να καταλάβουν το ποιοι είναι» λέει ο σκηνοθέτης αυτής της κεντρικής σκηνής. «Προσπαθούν να καταλάβουν τι πιστεύουν πια. Και αυτό είναι ένα επικίνδυνο σημείο, νομίζω, για να βρεθεί ένα ζευγάρι», προσθέτει και σημειώνει: «Ο Τσάρλι και η Νικόλ ξαναβρίσκουν τις δικές τους φωνές -και τις προοπτικές- σε αυτή την επιμελώς σκηνοθετημένη αλληλουχία, της οποίας τα γυρίσματα κράτησαν δύο μέρες. Είναι μία σκηνή ενός σκληρού και αμείλικτου δίδυμου, αλλά τελικά φτάνει στην κορύφωση. Ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που έχω βάλει ποτέ σε ταινία».

 

Read previous post:
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έβαλε τα Θεμέλια για να καταστεί Χριστουγεννιάτικος προορισμός

Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...

Close