Σε καιρούς με γρήγορες αλλαγές, η εμπειρία μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός. ~Jean Paul Getty | (Αμερικανός μεγιστάνας ) | 1892-1976

Για την κολεξιόν Roxy Music, μιλά ο ιδρυτής του fashion brand Noah

14 Οκτωβρίου, 2021

Το Noah είναι ένα fashion brand που δίνει στους fans την ευκαιρία να εμπνευστούν από τον τρόπο που ντύνονται οι μουσικοί· σε συνέχεια προηγούμενων κολεξιόν εμπνευσμένων από τους The Cure, τους Earth, Wind & Fire, τους N.E.R.D. (των Pharrell Williams και Chad Hugo) και άλλων, το brand παρουσίασε πριν λίγο καιρό την κολεξιόν The Roxy Music και ο ιδρυτής του, o Brendon Babenzien μίλησε για αυτήν στο Rolling Stone.

«Απ’ όλα τα πράγματα, μεγάλωσα αγαπώντας τα μουσικά συγκροτήματα, και πιστεύω ότι οι μπάντες έχουν συνάφεια με το σήμερα όπως πάντα είχαν. Είναι κάτι σαν “ ε, εδώ είναι μια μπάντα που ενδεχομένως ενέπνευσε τις μπάντες που σ’ αρέσουν”. Το οποίο είναι πολύ γεροντίστικο, το καταλαβαίνω. Ταυτόχρονα όμως, μ’ ενδιέφερε πάντα το πρωτότυπο, στα πάντα. Είτε είναι ένα ένδυμα, είτε μια μπάντα, είτε ένας ήχος. Άρα, πολλές από τις μπάντες με τις οποίες δουλέψαμε ήταν ας πούμε, οι πρώτες στην αγορά με τον τρόπο που έκαναν πράγματα. Είτε ήταν οι The Cure ή, οι Big Audio Dynamite ή, οι Youth of Today ή, οι Earth Wind & Fire» λέει.

 

Η μουσική «είναι το φόντο όλων αυτών που κάνουμε» εξομολογείται. «Σε όλα τα διαφορετικά είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, για μένα όλα ξυπνούν συναισθήματα». Σε ένα τραγούδι «όλα που έχεις είναι ο ήχος και ίσως οι λέξεις. Αισθάνομαι σαν να είναι η μεγαλύτερη έκφραση συναισθήματος·από όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς. Φτάνει στο συναίσθημα γρηγορότερα απ’ οτιδήποτε άλλο».

Η κολεξιόν The Roxy Music περιλαμβάνει t-shirts, πουκάμισα με κουμπιά και στον γιακά και ένα μπουφάν varsity με τιγρέ μπατίκ  
( https://www.instagram.com/p/CUVGH6BpDtJ/ ). Ρωτήθηκε ο Babenzien πώς ο κόσμος εμπνέεται να ντυθεί σαν τους Roxy Music. «Ε, βλέπουν τον Bryan Ferry. Είναι απίστευτος, σωστά; Είναι ένας από αυτούς που στα πρώτα στάδια ήταν λίγο πιο αβάν γκαρντ με το στυλ του και μετά, απλά αποφοίτησε σε παραδοσιακό αντρικό ντύσιμο. Κατά κάποιον τρόπο, όμως, λόγω του ότι είναι αυτός που είναι, εξακολούθησε να βγαίνει ως κάτι super cool παρόλο που θα μπορούσε να είναι το ίδιο ντύσιμο που θα φορούσε κάποιος κοινός άνθρωπος δίπλα του. Απλά ξέρει πώς να φορά ρούχα» εξηγεί.

Όχι δεν μιλά με μέλη των συγκροτημάτων όταν δημιουργεί τις κολεξιόν. «Σπάνια μιλάω προσωπικά στους καλλιτέχνες, επειδή το φοβάμαι λίγο. Ως fan, δεν θέλω να περάσω αυτή τη γραμμή. Για αυτήν την κολεξιόν δεν μιλήσαμε απευθείας με τον Brian Ferry, αλλά ήταν ο γιος του που χειρίστηκε τα πάντα. Άρα, ήμασταν πολύ κοντά στον πυρήνα. Και πραγματικά συμμετείχαν. Είδαν τι θέλαμε να κάνουμε και η αντίδρασή τους ήταν κάτι σαν “ Α, αυτό είναι σπουδαίο. Cool. Προχωρήστε”» αφηγείται ο 49χρονος ιδρυτής του νεοϋορκέζικου brand.