Κανένας άνθρωπος ούτε ομάδα ούτε έθνος δεν μπορεί να ενεργήσει ανθρώπινα ή να σκεφθεί σωστά υπό το κράτος ενός μεγάλου φόβο. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και φέτος «δουλεύουν» από κοινού κυβέρνηση και τευτλοπαραγωγοί

14 Μάρτιος, 2019

Συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας και φέτος, με βήματα από κοινού, αποφάσισαν στην αποψινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, είτε βρεθεί τελικά στρατηγικός επενδυτής για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, είτε όχι.
«Γίνονται προσπάθειες να σπείρουμε και φέτος τεύτλα», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, προσθέτοντας «υπό προϋποθέσεις είμαστε θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο».
Το τι μέλλει γενέσθαι ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί σε νέα συνάντηση των τευτλοπαραγωγών με τον κ. Πιτσιόρλα, αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα, προκειμένου οι δύο πλευρές να θέσουν από κοινού τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να μην χαθεί η φετινή παραγωγική χρονιά.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του στρατηγικού επενδυτή για την ΕΒΖ, το ζήτημα φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη κλείσει, αν και το τι τελικά θα συμβεί είναι θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών. Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημέρωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδόν έτοιμο το βελτιωμένο σχέδιό της για την εξυγίανση της βορειοελλαδικής βιομηχανίας και τους τόνισε ότι δεν αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106, πριν το τέλος Μαρτίου.
 

E.A.

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του πλανήτη να σταματήσουμε την καταστροφή του νεοφιλελευθερισμού

«Ειναι μεγάλη η χάρτα μου και η συγκίνηση μου να καλωσορίζω στη χώρα μας τον Πρόεδρο του Πολυεθνοτικού Κράτους της...

Close