Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Για σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη στην Κ. Μακεδονία κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ

6 Αυγούστου, 2020

«Η πρόσφατη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας δεκάδων Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στη σχολική στέγη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση εκπαιδευτικών του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία.

«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης της παιδείας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες ούτε για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων, ούτε για τη συντήρηση και επισκευή των ήδη υπαρχόντων», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ.

Παράλληλα τονίζουν πως «η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μόνο ακριτικά ολιγοθέσια σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών, αλλά και δεκάδες σχολεία τα οποία ενώ έχουν ιδρυθεί στα χαρτιά, εδώ και χρόνια δεν έχουν κατασκευαστεί ή τα υπάρχοντα κτήρια έχουν κριθεί ακατάλληλα”.

Ζητούν, επίσης, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σχολικής στέγης, που να καλύπτει τις συνολικές ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με ευθύνη του κράτους. Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, σχολεία Ειδικής Αγωγής. Να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επισκευές και έργα συντήρησης των ήδη υπαρχόντων κτηρίων. Να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Θάλεια», σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές

Με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και πλήθος κεραυνών έφτασε χθες το απόγευμα η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία...

Close