Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Για έλλειψη στρατηγικής πολιτικής στην ψηφιακή οικονομία κατηγόρησε τον Ν. Παππά, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

7 Μαΐου, 2018

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις στην ψηφιακή πολιτική, η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Τεχνολογίας ‘Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στην ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Οι πολιτικοί κρίνονται από τα αποτελέσματα και όχι από τα λόγια, πρόσθεσε η κα Ασημακοπούλου σημειώνοντας ότι από επαφές της με τους επιχειρηματίες της αγοράς διαπιστώνει ότι «είμαστε ακόμα στα λόγια σε ότι αφορά την ψηφιακή οικονομία».

«Με απογοητεύει να ακούω τον αρμόδιο υπουργό να επαίρεται ότι ανεβήκαμε κατηγορίες στον δείκτη DESI» ανέφερε η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ανέβηκε μόλις κατά 0,03% όταν ο μέσος όρος αφορά το 0,52%.

Η κα Ασημακοπούλου σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προσπαθεί καθώς η ψηφιακή οικονομία δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ότι μένει μόνο στις εξαγγελίες και τα λόγια και όχι στα έργα. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα έργα.

Ανέφερε ότι η προηγούμενη ομιλία του υπουργού ΨΗΠΤΕ στην ημερίδα, καθώς και οι αναφορές στους στόχους υψηλής συνδεσιμότητας ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως και πολλές άλλες, κατηγορώντας το υπουργείο ότι έκοψε κονδύλια στον συγκεκριμένο τομέα.

Μιλώντας για το «Rural broadband», η κα Ασημακοπούλου είπε ότι αφήνουμε ανεκμετάλλευτα κοινοτικά χρήματα χρησιμοποιώντας τους πολύτιμους πόρους του Προγράμματος Εθνικών Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά την επιτάχυνση ψηφιοποίησης της οικονομίας, τόνισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό πέρα από εξαγγελίες.

Χαρακτήρισε «θετικό γεγονός την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών η οποία καλώς έγινε» αλλά υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες».

Αναφερόμενη στη διαστημική πολιτική της κυβέρνησης, η τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα ελληνικά πανεπιστήμια, ούτε οι μικροδορυφόροι αλλά ο τρόπος διαχείρισης από το υπουργείο με έλλειψη στρατηγικής και έργων. Επίσης, ζήτησε μια απάντηση, η οποία πρέπει να δοθεί στη Βουλή για το περιβόητο «follow the money» που ανέφερε στην επιστολή του ο παραιτηθείς καθηγητής Στ. Κριμιζής.

Τέλος, κατηγόρησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για ουσιαστική απουσία στρατηγικής πολιτικής, με θλιβερά ποσοστά σε όλους τους δείκτες «κάτι που η αγορά γνωρίζει» τόνισε. Κλείνοντας, αναφερόμενη στην πρωινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ψηφιακή πολιτική, η κα Ασημακοπούλου σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι να φτιάξει την «ψηφιακή ομάδα Δ» με δίκτυα νέας γενιάς, δεξιότητες, δημόσια διοίκηση. «Οι εξαγγελίες της ΝΔ αφορούν στην υλοποίηση των έργων και δεν θα μείνουν στα λόγια όταν έρθει η σειρά μας» τόνισε κλείνοντας η κ. Ασημακοπούλου.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Γ. Μανιάτης (ΔΗΣΥ): Εκλογές τώρα για να σωθεί η χώρα

Ο αρμόδιος βουλευτής της ΔΗΣΥ για τις Υποδομές και τα Δίκτυα, Γιάννης Μανιάτης, με δήλωσή του καταγγέλλει ότι «το πιο...

Close