Αν κάποιος στοχεύει ψηλά, ο πολύς κόσμος δε θα το καταλάβει όταν πετύχει - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε η APIVITA στον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας

24 Μαΐου, 2019

Με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις συμμετείχε η APIVITA, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας (20 Μαΐου). Οι εκδηλώσεις, που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες στο οικοσύστημά μας, «άνοιξαν» με ένα πρωτότυπο Bee Lunch, το οποίο έγινε στο εστιατόριο HYTRA την Πέμπτη 16 Μαΐου. Στο τραπέζι – του μενού του οποίου επιμελήθηκε ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Chef, Τάσος Μαντής συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – η Νάντια Μπουλέ, η Χριστίνα Πολίτη, ο Άλεξ Κάβδας, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η Γωγώ Ξηρού, η Άννη Πανταζή ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν η Πρέσβειρα της Σλοβενίας στην Ελλάδα, κα Anita Pipan, καθώς και ο καθηγητής Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και επιστημονικός συνεργάτης της APIVITA, Αντώνης Τσαγκαράκης.

Στους καλεσμένους, μοιράστηκε «Η ιστορία των μελισσών», βιβλίο που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία και κυκλοφορεί ήδη σε 35 γλώσσες. Η Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde, εμπνευσμένη από τη ζωή και τη σπουδαιότητα των μελισσών, υπογράφει ένα βαθιά οικολογικό βιβλίο συστήνοντας στο ελληνικό κοινό ένα νέο λογοτεχνικό είδος, αυτό του «cli-fi» (climate fiction). Στα ελληνικά, «Η ιστορία των μελισσών» κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, η APIVITA υποδέχθηκε για μελισσοκομική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο, τρία πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ (Kennesaw, Arkansas, Drury) καθώς και την Ένωση Αμερικανίδων Γυναικών Ελλάδος, γνωστή ως AWOG.

Τέλος, την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Μαΐου, η APIVITA γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρας της Μέλισσας με ένα περίπτερο ευαισθητοποίησης στο χώρο των αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία γύρω από τη ζωή της μέλισσας με υπέροχες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Όλες οι δράσεις είχαν συνοδοιπόρους τόσο την Πρεσβεία της Σλοβενίας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, όσο και την ομάδα του «The Bee Camp» η οποία έχει ως στόχο την προστασία της μέλισσας και την αύξηση του αστικού πρασίνου στην Ελλάδα.

 

Read previous post:
Ο Γκολομέεβ στην International Swimming League με την ομάδα της Πελεγκρίνι

Επισημοποιήθηκε η συμμετοχή του Κριστιάν Γκολομέεβ στην εναρκτήρια σεζόν της International Swimming League, της επαγγελματικής διοργάνωσης κολύμβησης που θα διεξαχθεί...

Close