Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. - Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Για δεσμεύσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης κάνει λόγο η “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία”

23 Μαΐου, 2019

Για δεσμεύσεις που τίθενται από τις προγραμματικές συμβάσεις σχετικά με την προμήθεια των καφέ κάδων και οδηγούν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία” της υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι “μόλις τώρα, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην απόφαση για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων (κάδοι, οχήματα αποκομιδής), με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ, ύψους 14 εκατ. ευρώ συνολικά”.
    Παράλληλα, η “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία” αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής “απαράδεκτες καθυστερήσεις”, ενώ απαιτούνται  επιπλέον ακόμη 27 μήνες τουλάχιστον για την υλοποίηση του έργου. 
    “Αυτή τη φορά δεν είναι μόνο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αλλά έρχονται στο φως και οι διαχρονικές πολιτικές επιλογές κεντρικών κυβερνήσεων, της Περιφέρειας αλλά και κάποιων δημάρχων, που στόχο έχουν να ανοίξουν τον δρόμο προς την καθαριότητα για τους ιδιώτες. Με αυτή την απόφαση, προκύπτει η υποχρέωση του κάθε δήμου να διασφαλίσει τη λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωσή του είτε αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του είτε αναθέτοντας αυτήν σε τρίτο φορέα” επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 
 

Read previous post:
Άγνωστοι πέταξαν ένα ακόμα ηλεκτρικό πατίνι, το τρίτο κατά σειρά, στον Θερμαϊκό Κόλπο

Για τρίτη φορά από την έλευση των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 2018, οι περαστικοί στην παραλία...

Close