Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε παρά να περιφρονήσουμε. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

Γι’ αυτό υπέγραψε διετές και όχι τριετές συμβόλαιο ο Βιγιαφάνιες

8 Αυγούστου, 2020

Η μία και μοναδική «απορία» που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης επιστροφής του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό την περασμένη Πέμπτη (6/8), ήταν ως προς τη διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. 

    Με την τελική σύμβαση να είναι εντέλει διετούς κι ότι τριετούς διάρκειας όπως είχε μεταφερθεί μετά τον αρχικό κύκλο των συζητήσεων ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και του «τριφυλλιού», όταν ο «Βίγια» έμεινε ελεύθερος από τη μεξικανική Μαζατλάν.

    Η τριετία είναι ένα  από τα θέματα που είχε προτείνει ο ατζέντης του «Βίγια» από το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων, οριοθετώντας τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ως τη «βάση» για τη συνολική κουβέντα.

    

Διαβάστε επίσης: Ο Παναθηναϊκός θα το… παλέψει μέχρι τέλους για τον Μαουρίσιο Ίσλα

 

Εντός του Παναθηναϊκού, ωστόσο, υπήρξε εξαρχής η άποψη υψηλόβαθμων στελεχών πως θα ήταν πολύ πιο «ασφαλές» και προτιμότερο για όλη την ομάδα να μην «δεσμευτεί» ο σύλλογος με ένα συμβόλαιο τριών ετών, απ’ τη στιγμή που θα ήταν και το μεγαλύτερο στο εφετινό ρόστερ της ομάδας (πάνω από 600.000 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο, μαζί με το πριμ υπογραφής).

    Κατά το πρόσφατο παρελθόν άλλωστε, ο Παναθηναϊκός «κάηκε» από κάποιες άλλες μεταγραφικές περιπτώσεις κι έτσι προτιμήθηκε να πάει σε μία πιο «σταθερή» οικονομικά επιλογή, με διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Στην τελική συζήτηση που έγινε, δε, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τόνισαν προς την πλευρά του Βιγιαφάνιες, πως εφόσον όλα κυλήσουν καλά, σε ένα χρόνο από σήμερα θα καθήσουν ξανά στο τραπέζι για να συζητήσουν την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους για άλλον ένα χρόνο (έως το 2023), με τις ίδιες αποδοχές.

    Η πλευρά του Βιγιαφάνιες δεν έφερε αντίρρηση κι έτσι ο έμπειρος άσος, υπέγραψε εντέλει έως το καλοκαίρι του 2022.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ