Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι και τα έθνη συμπεριφέρονται με σύνεση μόνο όταν έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη  εναλλακτική λύση - Abba Eban Ισραηλινός διπλωμάτης

Γερμανία: Τα ακανθώδη θέματα στο τραπέζι της τριμερούς διαπραγμάτευσης

18 Οκτωβρίου, 2017

Από την μετανάστευση μέχρι το περιβάλλον και από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τη Ρωσία, τα ακανθώδη θέματα ανάμεσα στους εν δυνάμει εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία δεν λείπουν από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα στο Βερολίνο.

Μετανάστευση

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ τάσσονται υπέρ μίας περισσότερο περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής. Επειτα από μακρά διαμάχη, οι Χριστιανοδημοκράτες της CDU και οι Χριστιανοκοινωνιστές της CSU συμφώνησαν τελικά για τον υπό όρους περιορισμό του αριθμού των αιτούντων άσυλο στους 200.000 ετησίως. Ομως οι Πράσινοι και το FDP είναι επιφυλακιτκοί ως προς τον στόχο αυτόν.
Το θέμα της επανένωσης των οικογενειών θα απασχολήσει ιδιαίτερα τις διαπραγματεύσεις. Οι συντηρητικοί δεν θέλουν παρά την μερική εφαρμογή της επανένωσης των οικογενειών, ενώ οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ για λόγους κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Οι φιλελεύθεροι επιδιώκουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων διαμονής των προσφύγων που έχουν φύγει από εμπόλεμες χώρες.
Αλλη πηγή διαφωνιών θα είναι το θέμα των μαροκινών, αλγερινών και τυνήσιων αιτούντων άσυλο. Οι Πράσινοι είναι αντίθετοι με τον χαρακτηρισμό «ασφαλείς χώρες» για τα κράτη του Μάγκρεμπ, όπως είναι η πρόθεση των συντηρητικών.

Περιβάλλον

Η περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική αποτελεί σημαντικό διακύβευμα για τους Πράσινους, οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν πρόοδο πάση θυσία. Ζητούν το άμεσο κλείσιμο των 20 πιο ρυπογόνων σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και την πλήρη κατάργησή τους μέχρι το 2030.  

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τελευταίες προειδοποιήσεις της Μαδρίτης για αναστολή της καταλανικής αυτονομίας 24 ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να αναστείλει ένα μέρος ή εντελώς την αυτονομία...

Close