Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Γερμανία: Σε κίνδυνο 13 από τις 36 ομάδες των 2 πρώτων κατηγοριών

3 Απριλίου, 2020

Δεκατρείς (13) από τους 36 συλλόγους των δύο πρώτων κατηγοριών του γερμανικού ποδοσφαίρου (Bundesliga και Bundesliga 2) κινδυνεύουν πολύ σοβαρά να χαρακτηριστούν αφερέγγυοι, εφόσον δεν επαναρχίσει η αγωνιστική δράση τον Μάιο. Από αυτούς τους συλλόγους, οι 12 έχουν ήδη πληρώσει τους λογαριασμούς τους κάνοντας χρήση της τελευταίας δόσης του τηλεοπτικού συμβολαίου.
Τα νούμερα αυτά παρουσιάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Deutsche Fussball Liga (DFL), χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλλόγων. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για τις ομάδες της Bundesliga 2. Επτά από τους συλλόγους αυτούς πιθανότατα αποτύχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους εφόσον δεν κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι ως τα τέλη Μαΐου. Δύο ακόμη θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα εάν δεν λάβουν τη δόση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ως το τέλος Ιουνίου.

Στην πρώτη κατηγορία, υπάρχει μόνο ένας σύλλογος που έχει αρκετά χρήματα για να… βγάλει και τον Μάιο, ενώ αν δεν αρχίσει και πάλι η δράση, ακόμη τρεις θα έχουν πρόβλημα στα τέλη Ιουνίου. Ακόμη και με τη λύση της μερικής απασχόλησης των εργαζομένων, η κήρυξη αφερεγγυότητας δεν φαντάζει απίθανο σενάριο.

Δεδομένου πως το γερμανικό ποδόσφαιρο αποτελεί μια… βαριά βιομηχανία, ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής των υπαλλήλων των συλλόγων θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην οικονομία της χώρας. Περίπου 56.000 άτομα στη Γερμανία απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την Bundesliga.
Για να προλάβει τέτοιες συνέπειες, η διοργανώτρια αρχή άλλαξε τη διαδικασία αδειοδότησης. Σύλλογοι που θα φανούν αφερέγγυοι, δεν θα υποστούν αφαίρεση βαθμών. Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος, όμως, κηρύξει πτώχευση, τότε θα του αφαιρεθούν τρεις (3) και όχι εννέα (9) βαθμοί.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Γαλλία-Covid-19: Πάνω από 6.500 οι νεκροί, οι 1.416 από αυτούς σε γηροκομεία

Η επιδημία του νέου κορονοϊού στη Γαλλία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους, από τους οποίους οι...

Close