Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. -Claude Levi-Strauss, 1908 - 2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

«Gea», κάθισμα-κρεβάτι από Emanuele Magini

19 Αυγούστου, 2022

Καινούργια έμπνευση πρόσθεσε στη συλλογή του δημιουργικών επίπλων o με καταγωγή από το Αρέτσο της Ιταλίας Emanuele Magini: το «Gea» είναι ένα σε σχήμα κώνου κάθισμα όπου μπορεί κάποιος να κρυφτεί, να ξαποστάσει και να κοιμηθεί. Εκφράζοντας την αναζήτηση του σχεδιαστή για ιδιωτικότητα, παίρνει τη μορφή ενός «οικιακού κελύφους» που πλήρως τυλίγει τον χρήστη και μπορεί να χρησιμεύσει ως άνετο κρεβάτι.
 
Ο Emanuele Magini φαντάζεται το «Gea» ως κάτι παραπάνω από ένα απλό κάθισμα· το φαντάζεται να σχηματίζει «ένα μέρος ελευθερίας» όπου μπορεί κάποιος να απομονωθεί και να χαλαρώσει. Οι χρήστες μπορούν να συρθούν μέσα στο μεγάλο κάθισμα και να νιώσουν απόλυτα προστατευμένοι χάρη στη σε σχήμα κώνου επιφάνεια της πλάτης του καθίσματος που τους τυλίγει. Το κάθισμα είναι αρκετά φαρδύ για να φιλοξενεί δύο καθήμενους ή να λειτουργεί ως μικρό αλλά άνετο κρεβάτι.
 
Το ντιζάιν αποτελείται από έναν μαλακό κόλουρο κώνο καλυμμένο με έγχρωμη Lycra και βάση από μέταλλο και λευκό ABS.