Οι τύχες των ανθρώπων βρίσκονται επάνω σε ένα τροχό που καθώς γυρίζει φέρνει την ευημερία σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά. Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες στον Δήμο Νάουσας

19 Νοεμβρίου, 2019

Την ευκαιρία να γνωρίσει τη Νάουσα είχε 12μελής ομάδα εκπροσώπων τουριστικών γραφείων από τα μεγαλύτερα της γαλλικής αγοράς, με πρωτοβουλία του «Δικτύου Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες περιηγήθηκαν στην παραποτάμια διαδρομή και στον αστικό ιστό της πόλης, επισκέφθηκαν τη Σχολή του Αριστοτέλη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οινοποιεία της περιοχής, όπου γεύτηκαν την περίφημη οινική ποικιλία ξινόμαυρο, ενώ γνώρισαν και την τοπική γαστρονομία σε γεύμα που παρέθεσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στο μεταξύ, πρόσφατα, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Δώρας Μπαλτατζίδου υποδέχτηκαν στο δημαρχείο, Βέλγους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στην Νάουσα και ξεναγήθηκαν τόσο στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ επισκέφθηκαν και οινοποιεία και παραδοσιακά ρακοκάζανα της περιοχής, καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου.
Ο κ. Καρανικόλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του βελγικού ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού περιοδικού, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Νάουσας και στην ενίσχυση των δράσεων σε ό,τι αφορά στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής.
Ν. Καζ.

 

Read previous post:
Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών για μεταθέσεις λόγω μεταναστευτικού και ελλείψεις

    Παράσταση διαμαρτυρίας για τις διαρκείς, όπως τονίζουν, μεταθέσεις προσωπικού λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού, πραγματοποίησαν αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο, όπου...

Close