Οι διαφημιστές που αγνοούν τις έρευνες αγοράς είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους στρατηγούς που αγνοούν την αποκρυπτογράφηση των διαβιβάσεων του εχθρού. David Ogilvy, 1911-1999, Βρετανός διαφημιστής

Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομικών Λεμέρ αποκάλυψε ότι συναντήθηκε τον Απρίλιο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

21 Μαΐου, 2019

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ επιβεβαίωσε σήμερα ότι τον περασμένο Απρίλιο συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν.

“Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα (αλλά ήταν) η πρώτη φορά που ήμασταν μόνοι, είπε ο Γάλλος υπουργός όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο. “Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τη συζήτηση που είχαμε επί 30 λεπτά, παρά μόνο ότι αυτή η συζήτηση ήταν εγκάρδια και ειλικρινής, όπως λένε”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις, ότι το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εμπορικές συναλλαγές.

Οι ΗΠΑ διάκεινται εχθρικά απέναντι “στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ποντάρουν στη διχόνοια μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και προσπαθούν αδιάκοπα να προκαλέσουν αντιπαράθεση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας”, ισχυρίστηκε επίσης ο Λεμέρ.

Ο Γάλλος υπουργός επισκέφθηκε στις 12 Απριλίου τον Λευκό Οίκο, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Point. Εκείνη την περίοδο είχε ανακοινωθεί μόνο ότι ο Λεμέρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό εκπρόσωπο για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου.

Η συνάντηση ήταν “εποικοδομητική, ειλικρινής αλλά και δύσκολη και τεταμένη επίσης”, εξήγησε μια γαλλική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, με αφορμή τον φόρο στους κολοσσούς του διαδικτύου που έχει εισάγει η Γαλλία, προς μεγάλη απογοήτευση των ΗΠΑ.

Read previous post:
ΗΠΑ: Η Ταχυδρομική Υπηρεσία ξεκινά για δύο εβδομάδες δοκιμαστική διανομή της αλληλογραφίας με φορτηγά χωρίς οδηγό

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USPS) ξεκίνησε σήμερα δοκιμαστικά για δύο εβδομάδες τη μεταφορά της αλληλογραφίας σε δύο νοτιοδυτικές Πολιτείες...

Close