Η πολιτική είναι ένας χώρος με χαμηλές προσδοκίες και περίεργα μέτριες απαιτήσεις, όπου όλοι είναι καλοί, εκτός αν είναι εγκληματίες, και όλοι είναι σοφοί, εκτός αν είναι - σε γελοίο βαθμό - κάτι άλλο. Frank Moore Colby, 1865-1925, Αμερικανός συγγραφέας

Γαλλία: Κανένας υπουργός στα παράνομα δείπνα, διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

8 Απρίλιος, 2021

Ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει «καμία πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης» σε παράνομα δείπνα, για τα οποία έχει ξεκινήσει έρευνα. 
Ο σεφ Κριστόφ Λερουά, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι οργάνωσε αυτά τα πολυτελή δείπνα, επιβεβαίωσε, μέσω του δικηγόρου του Τιερί Φραντέ, ότι αυτά τα δείπνα ήταν νόμιμα και κανένας υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης δεν συμμετείχε.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «όλοι εκείνοι που έχουν ευθύνες πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση» στον σεβασμό των μέτρων κατά της Covid-19, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα επιδειχθεί «καμία ανοχή» προς τους παραβάτες, επισήμανε ο Ατάλ.