Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα: την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Γαλλία: Έρευνα μετά από καταγγελία της Κελίφ για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο

14 Αυγούστου, 2024

Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα, μετά την καταγγελία για επιβαρυντική παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, που υπέβαλε η Αλγερινή πυγμάχος, Ιμάν Κελίφ, ο οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (στην κατηγορία -66κ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν μέσω «διαμάχης» για το φύλο της.

Η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία της εισαγγελίας των Παρισίων, από το Εθνικό Κέντρο για την Καταπολέμηση του Διαδικτυακού Μίσους για «κυβερνοπαρενόχληση με βάση το φύλο, δημόσια προσβολή με βάση το φύλο, δημόσια υποκίνηση σε διακρίσεις και δημόσια προσβολή λόγω καταγωγής».

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εγκατάλειψη -στο πρώτο λεπτό του αγώνα- της αντιπάλου της στον πρώτο γύρο, η Αλγερινή πυγμάχος έπεσε θύμα μιας εκστρατείας μίσους και ρατσισμού, παρουσιάζοντάς την ως έναν «άνδρα που μάχεται με γυναίκες».

Οπως και η Λιν Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν, η Κελίφ αποκλείσθηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023 αφού, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA), απέτυχε σε ένα τεστ που είχε σκοπό να καθορίσει το φύλο της. Ωστόσο, αμφότερες έλαβαν άδεια από την ΔΟΕ για ν’ αγωνισθούν στο «Παρίσι 2024».

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Κελίφ υπερασπίσθηκε εαυτόν, μιλώντας για μια «ισχυρή γυναίκα» προικισμένη με «ειδικές εξουσίες», ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε νομικές ενέργειες.

«Εχοντας μόλις κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος, Ιμάν Κελίφ, αποφάσισε να ηγηθεί ενός νέου αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Ναμπίλ Μπούντι, εξηγώντας ότι κατέθεσε καταγγελία την προηγούμενη ημέρα για «ψηφιακό λιντσάρισμα».

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Variety», στην καταγγελία αναφέρεται ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του “X”, Ιλον Μασκ, και η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, γνωστή για τις θέσεις της σχετικά με τα τρανς άτομα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ