Οι πεποιθήσεις όπως όλα τα κινούμενα σώματα ακολουθούν τη διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Γαλλία: αύξηση κατά 74% των αντισημιτικών ενεργειών

12 Φεβρουάριος, 2019

Την έντονη λύπη του εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών για την μεγάλη αύξηση που σημείωσαν πέρυσι οι αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο που αμαυρώθηκε από πολλά αντισημιτικά συνθήματα που βρέθηκαν γραμμένα σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως και το κόψιμο ενός δέντρου που είχε φυτευτεί στη μνήμη ενός νεαρού εβραίου που είχε βασανιστεί και δολοφονηθεί το 2006 κοντά στο Παρίσι.
«Ο αντισημιτισμός εξαπλώνεται σαν δηλητήριο, σαν χολή», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ από την Σεντ-Ζενεβιέβ-ντε-Μπουά, στο νότιο Παρίσι, όπου ο εβραίος Ιλάν Χαλίμι 23 ετών τότε βρέθηκε νεκρός μετά την κράτησή του και τα βασανιστήρια που υπέστη για αρκετές εβδομάδες το 2006 στα προάστια του Παρισιού από μια ομάδα που ονομάζεται η «Συμμορία των Βαρβάρων». 
Το δέντρο που φυτεύτηκε στη μνήμη του βρέθηκε να έχει κοπεί με πριόνι στην κοινότητα αυτή τη Δευτέρα, μόλις δύο ημέρες πριν από την τελετή που θα γινόταν στη μνήμη του για την 13η επέτειο από τη δολοφονία του.
Ο αντισημιτισμός «επιτίθεται, σαπίζει το πνεύμα» και «αύξησε κατά 74% τις φρικαλέες εκφράσεις του την χρονιά που πέρασε», σημείωσε ο Καστανέρ. Συγκεκριμένα, 541 αντισημιτικές ενέργειες καταγράφηκαν το 2018, έναντι 311 την προηγούμενη χρονιά, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του AFP.
Ο υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο που αμαυρώθηκε από μια σειρά αντισημιτικών συνθημάτων που βρέθηκαν γραμμένα σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας και οδήγησαν την εισαγγελία του Παρισιού να ξεκινήσει συνολικά τέσσερις έρευνες.

 

Read previous post:
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιταλών παραγωγών γάλακτος και αγροτών

Σε διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της ιταλικής βουλής προχώρησαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιταλών γεωργών και παραγωγών γάλακτος.

Close