Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Γαλατσόπουλος: «Να πάρουν τις σωστές αποφάσεις οι Αγγελόπουλοι»

16 Μαΐου, 2019

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ, προανήγγειλε τομές και αλλαγές στο πρωτάθλημα και επισήμανε πως οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα πρέπει να σταθμίσουν τα δεδομένα και να πάρουν σωστή απόφαση για το καλό του αθλήματος. 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΑ Σπορ 101,8:

«Πάντα ο πρόεδρος πρέπει να είναι ήρεμος, να προσπαθεί να βρεθεί λύση. Και εγώ αυτό προσπαθώ όλο αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι είναι πάνω απ’ όλους και πρέπει να σεβαστούμε τις ομάδες, τους παίκτες τους προπονητές, τον κόσμο και τα συμβόλαια που υπάρχουν και άλλα σχετικά.

Να ξεκαθαρίσω ένα θέμα γιατί υπάρχουν παρερμηνείες. Η απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας ήταν μια απόφαση των 13 ομάδων ομόφωνα και δεν έχει καμία σχέση ούτε με αποφάσεις προέδρου ούτε με υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ. Υπάρχουν οι κανονισμοί και οι νόμοι. Και όπως ο ΕΣΑΚΕ είναι ο σύνδεσμος των ομάδων, οι ομάδες έδειξαν όλη την καλή διάθεση να βρεθεί λύση. Το μπάσκετ παίζεται στο παρκέ και όχι στα γραφεία. Οι ομάδες έδειξαν μεγάλη υπομονή αλλά δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο. Οι ξένοι περιμένουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα για να φύγουν και δείχνουν δυσαρέσκεια. Ορθά πάρθηκε η απόφαση.

Έγιναν σημαντικά πράγματα σε αυτές τις συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ. Εγώ πιστεύω πως υπήρξαν θετικά βήματα. Θέλουμε όλες τις ομάδες το έχουμε ξεκαθαρίσει. Από εκεί και πέρα, βάλαμε μια διαδικασία και θεωρώ ότι έγιναν πράγματα αυτό το διάστημα στα τρία συμβούλια, τα οποία δεν είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πάντα υπήρχε στην ατμόσφαιρα πρόβλημα με την κεντρική διαχείριση. Μπήκαν ουσιαστικά θέματα και στο προηγούμενο συμβούλιο όλοι ομόφωνα καθίσαμε στο τραπέζι. Αποδέχτηκε η ομάδα εργασίας τις προτάσεις όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μια σοβαρή πρόταση. Το θέμα της κεντρικής διαχείρισης είναι σημαντικό για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος, όπως το θέμα της βίας και το θέμα της διαιτησίας. Υπάρχουν πολύ καλοί διαιτητές, μέτριοι και καλοί. Υπάρχει πρόβλημα στο θέμα διαφάνειας και λειτουργίας. Καλό θα είναι κάποιος να δει και το τι συμβαίνει».

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον θεσμικό ατόπημα οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη

«Η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον gραμματέα της, κ....

Close