"Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" - Αδαμάντιος Κοραής

Γ. Χριστόπουλος (Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής): Τα Κίνητρα και η Φιλοσοφία του Νέου Νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για Συγχωνεύσεις και Καινοτομία

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, το οποίο θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα που θα υποστηρίζουν τις συγχωνεύσεις αλλά και την καινοτομία, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής & Στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργος Χριστόπουλος, στο πλαίσιο του «Mergers & Acquisitions Summit», το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Ο κ. Χριστόπουλος, μιλώντας στον Senior Business Editor της Καθημερινής Ηλία Μπέλλο αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα αφορά πρωτίστως εκείνες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο μεταίχμιο του να αναπτυχθούν περαιτέρω, εξηγώντας ότι το μέγεθος της επιχείρησης δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς υπάρχουν κλάδοι και δραστηριότητες στα οποία αυτό δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας που μπορούν να προκύψουν από το μεγαλύτερο μέγεθος επιχειρήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους.

 

Μίλησε επίσης εκτενώς για την ανάγκη καλύτερης διασύνδεσης με την έρευνα και την καινοτομία που μπορεί να παραχθεί σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στη χώρα μας, αλλά και στη σημασία διακράτησης ταλέντου στην καινοτομία, κάτι το οποίο αποτελεί επίσης πεδίο στόχευσης του Υπουργείου. Επισήμανε, τέλος, ότι το νομοσχέδιο θα δοθεί σύντομα σε διαβούλευση, ενώ είναι ευπρόσδεκτες και πολύτιμες οι παρατηρήσεις της αγοράς, καθώς το εκτεταμένο engagement είναι σίγουρα κάτι το οποίο επιθυμεί η ηγεσία του Υπουργείου.

Πηγή: ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕ