Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Γ. Τσιρώνης: «Αυξάνεται η βιομηχανική και η αγροτική παραγωγή»

6 Φεβρουαρίου, 2018

«Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια αυξάνεται η βιομηχανική και η αγροτική παραγωγή. Να θυμίσω ότι από το 2009 μέχρι το 2014 ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής έχανε 4,5% κάθε χρόνο, ενώ το 2015 ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1%, το 2016 κατά 2,5% και τα προσωρινά στοιχεία του 2017 δείχνουν αύξηση που ίσως φτάσει στο 5%».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σήμερα στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Μιλώντας για το αγροτικό ΑΕΠ, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι «στο τέλος του 2016 διαμορφώθηκε στα 6,3 δισ. ευρώ, δηλαδή καταγράφηκε μία αύξηση 3,7%, απόδειξη ότι η αγροτική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από την υπόλοιπη οικονομία».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια και σήμερα πρέπει πλέον να σχεδιάσουμε το μέλλον και να το σχεδιάσουμε μαζί» προσθέτοντας ότι «το μέλλον της Ελλάδας είναι ο πρωτογενής τομέας, που έχει μοναδικά ασυναγώνιστα προϊόντα».

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
ΚΚΕ για υπόθεση Novartis: Πλήρης διερεύνηση χωρίς αυταπάτες

Το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την υπόθεση Novartis, υπογραμμίζει ότι «ζητά σταθερά την πλήρη διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων,...

Close