Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε. Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Γ. Σγουρός: «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων»

24 Μαΐου, 2019

Την εμπιστοσύνη των πολιτών από την πρώτη Κυριακή «για να διοικηθεί η περιφέρεια αποτελεσματικά», ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ.
    Ο κ. Σγουρός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παρέδωσε έναν οργανισμό που λειτουργούσε στην εντέλεια, με σωστή διοίκηση και οικονομική διαχείριση, χωρίς χρέη και με αποθεματικό 350 εκατ. ευρώ κωδικοποιημένο σε έργα» και επισήμανε πως πρέπει να αυξηθεί η απορρόφηση του ΕΣΠΑ που «σήμερα είναι στο 25% και να βοηθήσουμε τους νέους και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις». 
    Χαρακτήρισε, δε, «καθρέφτη της αποτυχίας της κ. Δούρου» τη διαχείριση των απορριμμάτων και σημείωσε ότι ο ίδιος, τόσο ως νομάρχης όσο και ως περιφερειάρχης, ήταν «σε συνεχή κόντρα με την κάθε κυβέρνηση για τις συνεχείς περικοπές, για το θεσμικό πλαίσιο κ.λπ. Δεν μπορεί να εξαρτάς την πολιτική σου από το πιο κόμμα είναι κάθε φορά πάνω. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων».
    Αναφορικά με το έργο του Φαληρικού Όρμου, υπενθύμισε ότι το 2013 το είχε καταψηφίσει η παράταξη της κ. Δούρου και το 2015 το προχώρησε ως Αθηναϊκή Ριβιέρα και διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα λόγω των «υπερδεσμεύσεων που έχει κάνει» για την ολοκλήρωση της ανάπλασης και της συντήρησης του.

Read previous post:
Στον Δήμο Ασπροπύργου και στα ΕΛΠΕ, ο υπ. Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης

«Θα επενδύσουμε στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ.

Close