Το κράτος είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα μέσα από το οποίο όλοι προσπαθούν να ζήσουν σε βάρος όλων των άλλων. Frederic Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος

Γ. Σγουρός: «Έκθετη» η διοίκηση Πατούλη, που θέλει να κάνει την Αττική Μανχάταν, όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά τις παιδικές χαρές στον Δήμο

21 Μαΐου, 2019

«Ανοικτή πληγή αποτελούν οι παιδικές χαρές στο Μαρούσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, χαρακτηρίζοντας «έκθετη» τη διοίκηση Πατούλη, που «θέλει να κάνει την Αττική Μανχάταν όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά τις παιδικές χαρές στον Δήμο».
     Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έγγραφο – βόμβα», όπως το αποκαλεί ο κ. Σγουρός, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου προς τον δήμαρχο, που συντάχθηκε πριν από ενάμιση μήνα, αναφέρει ότι «οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του δήμου δεν διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό συμμόρφωσης», ενώ «οι 33 από τις 34 δεν διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου».
    Στη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, «σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν σε δήμους πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις […] Όποτε ο οικείος Δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια […] Ωστόσο, όπως προκύπτει από το έγγραφο-βόμβα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, η συντριπτική πλειονότητα των παιδικών χαρών στο Μαρούσι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης, ενώ λίαν προσφάτως (12/5), “υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά (στη θέση Ψαλίδι)”».
    Τα παραπάνω, υπογραμμίζει ο κ. Σγουρός, «αφήνουν ηθικά και πολιτικά έκθετη τη διοίκηση Πατούλη που μετά τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά του Δήμου, με τα υπέρογκα δάνεια και τη σκανδαλώδη ρύθμιση χρεών σε 166 χρόνια, αποδεικνύεται ότι έχει επιδείξει αδράνεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. 
    Ο κ. Πατούλης, συνεχίζει ο πρώην περιφερειάρχης, «που τάζει στους πάντες τα πάντα, που υπόσχεται ότι θα κάνει την Αττική Μανχάταν αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά τις παιδικές χαρές του Δήμου του και να διασφαλίσει την προστασία των παιδιών». 
    «Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός», καταλήγει, «δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια της διοίκησής του, που εάν σε επίπεδο Δήμου είναι τόσο εμφανής, σε επίπεδο Περιφέρειας μπορεί να αποβεί καταστροφική». 
 

Read previous post:
Με νέα δεδομένα ο δεύτερος τελικός ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Κομβικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο δεύτερος τελικός των πλέι-οφ της Α1 χάντμπολ ανδρών, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που...

Close