Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση - Jean Monnet ( 1888-1979, Γάλλος οικονομολόγος, πατέρας της ΕΕ)

Γ. Πατούλης: Στους δήμους και όχι στο κεντρικό κράτος η διαχείριση των παραλιών

24 Αυγούστου, 2017

Να δοθεί στους δήμους η αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχείρισης των παραλιών, ζητεί με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Απαντώντας σε δηλώσεις της γγ Δημόσιας Περιουσίας, Θεοπίστης Πέρκα, για το ζήτημα του τιμήματος της εκμίσθωσης της χρήσης παραλίας στη Μύκονο σε γνωστή επιχείρηση, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι αποτελεί πάγιο αίτημά της η ανάληψη της διαχείρισης των παραλιών από τους δήμους τονίζοντας ότι συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική τους.

«Δεν μπορεί το Κεντρικό Κράτος και οι γραφειοκράτες του, να αποφασίζουν από τα γραφεία τους στην Αθήνα για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών ερήμην τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ και προσθέτει: «Ο καθορισμός του ανταλλάγματος της συγκεκριμένης παραλίας της Μυκόνου στη γνωστή επιχείρηση, από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη διαχρονική ανικανότητα του Κεντρικού Κράτους, να διασφαλίσει τα έσοδα του δημοσίου».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «το χαμηλό τίμημα που δίνεται προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δεν πείθουν κανέναν οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε η κα Πέρκα γι αυτό». Ακόμη η Ένωση επικρίνει τη γγ Δημόσιας Περιουσίας, γιατί δεν έχει καλέσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει στη σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που -όπως δήλωσε- η ίδια έχει συστήσει.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Έργα υποδομής, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ, δρομολογούνται στον Δήμο Αγαθονησίου

Σημαντικά έργα υποδομής αναμένεται να υλοποιηθούν στον δήμο Αγαθονησίου, μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη χθες από τη γενική...

Close