Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Γ. Πατούλης και Θ. Αυγερινός, καταδίκασαν τις βιαιότητες στη Μαλακάσα και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο Ωρωπού

3 Ιουνίου, 2020

«Η βία δεν έχει καμία θέση σε ένα τόσο σύνθετο θέμα όπως είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Απαιτείται διάλογος, σύνθεση και πολιτικές που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών», τονίζουν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, για τα επεισόδια στη Μαλακάσα.

 Σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων είχαν διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Ωρωπού Γ. Γιασημάκη, στον οποίο και εξέφρασαν την πλήρη συμπαράσταση τους. Την επομένη δε, (Δευτέρα 1 Ιουνίου) ο κ. Αυγερινός ενημερώθηκε στο δημαρχείο Ωρωπού, από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων καθώς και για την απρόσμενη εξέλιξη των γεγονότων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (31 Μαίου) στον κόμβο Μαλακάσας για να στηρίξουν τους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τις δυο υπεράριθμες ανοιχτές δομές παράνομων μεταναστών. Κατά τη συγκέντρωση οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά και οικογένειες. Θύμα των δακρυγόνων έπεσε και ο Δήμαρχος στην προσπάθεια του να έρθει σε συνεννόηση με τις αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος και οι πολίτες και αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής διαχείρισης αυτού του σύνθετου ζητήματος, επισημαίνοντας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες της κρατώντας την κοινωνία όρθια, κάνοντας πράξη έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά. Για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος απαιτείται σύνεση και ορθολογισμός απ΄όλους μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε ότι «η τοπική κοινωνία της Μαλακάσας φαίνεται να σηκώνει ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος μεταναστών έναντι των μόνιμων κατοίκων». Πρότεινε δικαιότερη κατανομή των μεταναστών στις δομές από την κυβέρνηση με κύριο στόχο τη μείωση τους και την φρούρηση, επί 24ώρου βάσης, ώστε να διασφαλίζεται ο σταθερός αριθμός των φιλοξενούμενων και να αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία όποιων  δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες δομές».
 

Read previous post:
Ο Γκούτορμσεν έκανε προθέρμανση με 5.65μ ενόψει Όσλο

Ο Νορβηγός κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στο επί κοντώ, Σόντρε Γκούτορμσεν, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση ενόψει των...

Close