Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα. Abraham Lincoln, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Γ. Πατούλης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Φιλικό προς το περιβάλλον. Συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

«Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Eπισημαίνει ότι η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας. Για τον οποίο «εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας».
 Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής  για την εξοικείωση των  πολιτών με το ποδήλατο εντάσσεται η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας  εντός του Πεδίου του Άρεως, την Παρασκευή 5 Ιουνίου από 6 μμ – 8 μμ.  Συνδιοργανώνεται με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και τον αθλητικό σύλλογο ΦΟΙΝΙΚΕΩΝ και θα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη. 
Σημειώνεται  ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η συμμετοχή στη δράση θα είναι αυστηρά περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας και προάσπισης της δημόσιας υγείας.
 
 

Read previous post:
Μία Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ ανοίγει έναν νέο δρόμο για τη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας

 Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά (Mount Sinai) στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής μία Ελληνίδα γιατρό,...

Close