Η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και η αρετή δεν ικανοποιεί καμιά από αυτές. Comte de Sade, 1740-1814, Γάλλος συγγραφέας

Γ. Παπανδρέου: Το μείζον διακύβευμα δεν είναι απλώς η νίκη, αλλά η διαμόρφωση μίας αξιόπιστης και αποτελεσματικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική

8 Ιουλίου, 2024

   

«Σήμερα, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αισθανόμαστε ικανοποίηση από τις εξελίξεις στη Γαλλία. Οι προοδευτικές δυνάμεις κινήθηκαν ενωτικά και οι Γάλλοι είπαν όχι στον αυταρχισμό και τον νεοφασισμό», επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο κ. Παπανδρέου, όμως, τόνισε πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί η ίδια η νίκη, με την αβεβαιότητα που φέρνει μαζί της, δίνει ένα μεγάλο μάθημα: Ότι το μείζον διακύβευμα δεν είναι απλώς η νίκη, αλλά η διαμόρφωση μίας αξιόπιστης και αποτελεσματικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «το μήνυμα του του γαλλικού λαού είναι σαφές: Θέλει συμμετοχή στις αποφάσεις καθημερινά, δημοκρατικά και συμμετοχικά, στα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη διέξοδος που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στις κοινωνίες μας».