Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήθελε να ζει σε κοινωνίες, αλλά από την αρχή της ύπαρξής του, αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ενεργητικότητάς του για να τις πολεμήσει - Georges Simenon (1903-1989, Βέλγος συγγραφέας)

Γ. Κατρούγκαλος: Ξεκινά μια καινούργια μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας και στον οικονομικό τομέα

25 Μαΐου, 2018

Στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά συγκλίνει, το τριήμερο αυτό, το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. Στην 21η χρονιά του διεθνούς αυτού φόρουμ το οποίο από πολλούς λέγεται και «Νταβός του Βορρά», η ελληνική παρουσία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, είναι σημαντική.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για καινούργια μέρα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και στον οικονομικό τομέα, σημειώνοντας πως η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες και ότι ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες.

«Είμαστε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης και κυρίως αναπτύσσουμε μια εξωστρέφεια που δεν είχε το παλιό οικονομικό μας μοντέλο, εξηγεί ο υπουργός. Πρέπει σε χώρες όπως η Ρωσία με την οποία έχουμε πατροπαράδοτες σχέσεις, να δούμε και τα οικονομικά μας. Λόγω των κυρώσεων και της κρίσης το διμερές εμπόριο ήταν σε πτώση τα τελευταία χρόνια. Ήρθαμε λοιπόν εδώ, στο φόρουμ της Πετρούπολης, με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες, ήδη έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες και μπορούμε να ελπίζουμε ότι ξεκινά πλέον μια καινούργια μέρα για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, μαζί και στον οικονομικό τομέα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

 

Read previous post:
ΓΣΕΕ: Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 30 Μαΐου

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου...

Close