Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει. Νίκος Καζαντζάκης. 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Γ. Κακουλάκης: Προτεραιότητα για τον ΟΣΕ οι συνδέσεις με λιμάνια και βιομηχανίες

20 Ιούνιος, 2019

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΣΕ ως διαχειριστής της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής ανέδειξε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά την έναρξη της παρουσίασής του, ο κ. Κακουλάκης σχολίασε πως «δεν αρκεί να μετατίθενται ευθύνες στο Δημόσιο για όλα τα κακώς κείμενα, αλλά θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσουν οι αναγκαίες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΣΕ, «επί δεκαετίες υπήρξε επιλογή υποβάθμισης στην κατασκευή διαμετακομιστικών κέντρων, στις συνδυασμένες μεταφορές και στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης αποτελεί την πύλη μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Όπως σημείωσε, η χώρα μας παραμένει ουραγός στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ, καταγράφοντας μερίδιο μόλις 1,2% στο σύνολο των εμπορευματικών μεταφορών, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 17%.

Η Ελλάδα μέχρι το 2014 διέθετε 494 χλμ. ηλεκτροκινούμενης γραμμής, ενώ σήμερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, έχουμε φτάσει στα 679 χλμ. σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 40% μέσα στην περίοδο 2015-2019.

Όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΟΣΕ, το πιο ολοκληρωμένο πρότζεκτ του οργανισμού είναι ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός και Σταθμός Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) του Θριασίου Πεδίου, που ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια καθυστερήσεων στα τέλη του 2018. Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ταμείου Συνοχής. Συνολικά δαπανήθηκαν περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Read previous post:
Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει, και θα συνεχίζει να αποζημιώνει, τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής, απαντά ο...

Close