Η Ιστορία μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι και τα έθνη συμπεριφέρονται με σύνεση μόνο όταν έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη εναλλακτική λύση - Abba Eban

Γ. Γκιόκας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επενδύουν στην πόλωση και τη σκανδαλολογία για να κρύψουν τις μεγάλες συγκλίσεις τους

15 Απριλίου, 2019

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επενδύουν στην πόλωση και τη σκανδαλολογία για να κρύψουν τις μεγάλες συγκλίσεις που έχουν στα κρίσιμα ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού» τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «News 24/7».

Ο κ. Γκιόκας υπογράμμισε πως τα δύο αυτά κόμματα συμφωνούν στα ζητήματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μνημονιακών νόμων που παραμένουν και ενισχύονται, ακόμα και αν τυπικά είμαστε εκτός μνημονίων.

Στην ερώτηση «είναι ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» απάντησε λέγοντας πως «ίδιο δεν είναι κανένα κόμμα με κανένα άλλο, γιατί αν ήταν ίδια θα ήταν ένα κόμμα και όχι δύο διαφορετικά. Υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές προτεραιότητες και κοινό στο οποίο απευθύνεται περισσότερο ο ένας και περισσότερο ο άλλος, όμως υπάρχουν και ορισμένες σταθερές. Στα κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα, μνημόνια, ΕΕ, ΝΑΤΟ που αυτά καθορίζουν τη ζωή του λαού και όχι το μείγμα πολιτικής που επιλέγει ο ένας ή ο άλλος, σε αυτά υπάρχει σύγκλιση». 

Για την υπόθεση «Novartis», είπε ότι αυτό το σκάνδαλο πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους, και στα πολιτικά πρόσωπα – και επισήμανε πως το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε πει ότι πρέπει να γίνει έρευνα ακόμα και για τα παραγεγραμμένα αδικήματα, προσθέτοντας πως από τη στιγμή που το φάρμακο είναι εμπόρευμα, σε αυτό το έδαφος αναπτύσσονται και σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Επισήμανε ότι είναι άλλο ζήτημα το αίτημα να έλθουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν οι όποιοι ένοχοι, και άλλο πράγμα να ισχυρίζεται κανείς πως η σκανδαλολογία δεν υφίσταται και δεν αξιοποιείται προεκλογικά για να αποκρύψει τις στρατηγικές ταυτίσεις κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων – προσθέτοντας ότι και παλαιότερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «τσακώνονταν γύρω από τα σκάνδαλα μέχρι που έφθασαν να συγκυβερνούν». 

Ερωτηθείς αν ανησυχεί το ΚΚΕ η «προοδευτική συμμαχία» και αν αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού, ο κ. Γκιόκας απάντησε λέγοντας πως «η εμπειρία έχει δείξει ότι οι συμμαχίες που φτιάχνει ο κ. Τσίπρας καταλήγουν στο αντίθετο από αυτό για το οποίο φτιάχνονται. Το ‘αντιμνημονιακό μέτωπο’ κατέληξε σε μνημόνιο και το ‘μέτωπο του όχι’ στο δημοψήφισμα κατέληξε σε ‘ναι’ μετά το δημοψήφισμα και σε νέο μνημόνιο. Άρα και αυτή η καρικατούρα προοδευτικής συμμαχίας που φτιάχνει με όλα αυτά τα φθαρμένα υλικά από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από γυρολόγους πολιτικούς, από φίλους του Αμβρόσιου, αυτό και μόνο δείχνει το περιεχόμενο αυτής της συμμαχίας». 

«Είναι ένα προεκλογικό κατασκεύασμα προκειμένου να πιέσει κατά κύριο λόγο τον χώρο του ΚΙΝΑΛ, όμως την ίδια στιγμή εμείς λέμε ότι είναι ένα ακόμη κριτήριο για τον πραγματικά αριστερό και προοδευτικό κόσμο, για να γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» είπε ο Γ. Γκιόκας. 

Το στέλεχος του ΚΚΕ κατέληξε τονίζοντας ότι «θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης να γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση και στη θέση της να είναι το ΚΚΕ. Ένα πολύ θετικό μήνυμα, μπροστά και σε όλη αυτή τη συζήτηση περί ανόδου της ακροδεξιάς και του φασισμού, γιατί όταν υλοποιείς μια αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της προόδου, της αριστεράς, του αντιφασισμού, στην πραγματικότητα δεν πολεμάς τον φασισμό και την ακροδεξιά. Αντίθετα τον ενισχύεις και τον τροφοδοτείς. Άρα έχει σημασία και στις ευρωεκλογές – και φυσικά στις βουλευτικές – να γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση και στη θέση της να είναι το ΚΚΕ».

Read previous post:
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,460 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο του 2019, έναντι στόχου 960 εκατ. ευρώ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,460 δισ.

Close