Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία. ~John Kenneth Galbraith | (Καναδός οικονομολόγος )

Γ. Δημητριάδης: Δημιουργική πρόκληση η κυβερνητική επιτροπή για τη διευκόλυνση του εμπορίου

17 Σεπτεμβρίου, 2020

Επισπεύδονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου, θέματος που απασχολεί έντονα τον εμπορικό κόσμο και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η νέα Κυβερνητική Επιτροπή για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου συστήθηκε τον Ιούνιο με Πράξη υπουργικού συμβουλίου. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής,  με συντονιστή τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρο του Enterprise Greece, Γρηγόρη Δημητριάδη, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη βούληση του πρωθυπουργού για προτεραιοποίηση της εν λόγω δράσης.

Περιγράφοντας το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας η επιτροπή, ο κ. Δημητριάδης μίλησε για μια μεγάλη “δημιουργική πρόκληση”, καθώς στόχος των θεσμικών παρεμβάσεων που θα γίνουν, είναι η ψηφιακή απλοποίηση από μία ενιαία θυρίδα (Single Window), όλων των διαδικασιών για εισαγωγές και εξαγωγές και επιπρόσθετα η ευθυγράμμιση με το πλαίσιο Συμφωνίας για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και των συστάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE).

Στην επιτροπή μετέχουν ως βασικά μέλη 5 γενικοί γραμματείς και συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Δημητριάδης (εκ μέρους του υπ. ΕΞωτερικών), η Αθηνά Καλύβα (εκ μέρους του υπ. Οικονομικών), ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης (υπουργείο Ανάπτυξης), Κωνσταντίνος Τσουβάλας (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) και Λεωνίδας Χριστόπουλος (υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), καθώς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γεώργιος Πιτσιλής. Στην επιτροπή μετέχουν κατά περίπτωση ανάλογα με τον τομέα αρμοδιότητάς τους, οι γενικοί γραμματείς Γεώργιος Στρατάκος (Αγροτικής Ανάπτυξης), Ιωάννης Κωτσιόπουλος (υπ. Υγείας), Νικόλαος Σταθόπουλος (υπ. Υποδομών και Μεταφορών) και Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (υπ. Ναυτιλίας).

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ παρέδωσε σήμερα 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στον λιμένα της Βηρυτού

Τους 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας παρέδωσε σήμερα στο λιμάνι της Βηρυτού το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ.

Close