Σε κάθε επιθυμία, πρέπει να τίθεται το ερώτημα: τι θα μου συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλω και τι αν δεν πραγματοποιηθεί; Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Γ. Βρούτσης: «Στηρίζοντας τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν., κερδίζουμε τη μάχη για καθαρό αθλητισμό»

5 Φεβρουαρίου, 2024

Με ευχές για έναν αθλητικό κόσμο απαλλαγμένο από απαγορευμένες ουσίες και μια επιτυχημένη Ολυμπιακή χρονιά για τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ. Ο διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν, Ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, υποδέχτηκε στα γραφεία του Οργανισμού τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Ο κ. Βρούτσης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΟΚΑΝ και ενημερώθηκε για την λειτουργία και την αποστολή του Οργανισμού.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΚΑΝ παραβρέθηκαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Τσιβίλης, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της Ολυμπιακής προετοιμασίας, Ιωάννης Καρράς, η πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Γεωργία Φυρίγου-Κόνσολο, ο συντονιστής-γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας, μέλη του ΔΣ, στελέχη και εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε το ντόπινγκ ένας από τους τρεις εχθρούς του αθλητισμού -μαζί με τη βία και την χειραγώγηση- στην αντιμετώπιση των οποίων έχουν γίνει σημαντικά βήματα και εξήρε τη διοίκηση του ΕΟΚΑΝ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του Οργανισμού. «Στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό και της Ολυμπιακές αξίες, είναι αποστολή όλων μας, Πολιτείας, παραγόντων, προπονητών και αθλητών, να παλέψουμε για να προασπίσουμε αυτές τις αξίες και να διασφαλίσουμε ένα αθλητικό κόσμο απαλλαγμένο από τις απαγορευμένες ουσίες. Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ είναι μια καθημερινή μάχη για καθαρό αθλητισμό και υγιείς αθλητές και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και την δυναμική και ουσιαστική συμπαράσταση του Υπουργείου στο διοικητή κ. Λέων, τους συνεργάτες και εργαζόμενους» δήλωσε o κ. Βρούτσης και προανήγγειλε της παρουσία του έργου του ΕΟΚΑΝ, στο e-Kouros.

Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, στην ομιλία του παρουσίασε τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στην ανάπτυξη και λειτουργία του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. «Ευχαριστώ τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και προς όλα τα μέλη του ΔΣ. Η υποστήριξή του είναι καθοριστική στην προσπάθειά μας για έναν καθαρό αθλητισμό. Είμαι υπερήφανος που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με την συνεργασία όλων των ομοσπονδιών, διεκδικεί διεθνή διάκριση και έχει κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Συνεχίζουμε δυναμικά το 2024, με συνέπεια, επαγγελματισμό και εξωστρέφεια, πραγματοποιώντας ενημερώσεις για τις συνέπειες του ντόπινγκ σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι στους αθλητές/τριες που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς Αγώνες να μας γεμίσουν υπερηφάνεια και συγκίνηση».