Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Γ. Βρούτσης: Εντός του Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά των συντάξεων για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός

27 Αυγούστου, 2019

Εντός του Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε τα εκκαθαριστικά των συντάξεων για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δεν έχουν εμφανιστεί τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης εκείνη την περίοδο δεσμεύτηκε ότι, όταν αναλάβει η ΝΔ την κυβέρνηση, θα παρουσιάσει άμεσα τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων. «Η δέσμευσή μας να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά θα γίνει σε όσους έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, ενώ αποκάλυψε ότι χθες ενημερώθηκε ότι για περίπου 222.906 συντάξεις δεν έχει γίνει επανυπολογισμός. «Επιβεβαιώνεται ότι έλεγαν ψέματα και επιβεβαιώνεται η καχυποψία που είχαμε, γιατί δεν παρουσιάζονταν τα εκκαθαριστικά» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. «Είμαστε σε μία ευνομούμενη χώρα που η δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό της. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. Όποια κι αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς θα την σεβαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ακριβή αριθμό, διότι πρέπει να απαντήσουν όλες οι υπηρεσίες, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι συνολικές εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 470.000. Όπως είπε, από αυτές, οι 65.000 είναι συντάξεις χηρείας. «Τον Φεβρουάριο του 2019, 55 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση για το θέμα, [αλλά] δεν απαντήθηκε ποτέ. Δεσμεύομαι σήμερα για πολλοστή φορά ότι, αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ερώτηση, εγώ θα απαντήσω» σχολίασε ο κ. Βρούτσης. «Έχουμε στρέψει όλο το ενδιαφέρον μας στην καταβολή αυτών των συντάξεων και στην απονομή τους. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε το υπουργείο Εργασίας και, συγκεκριμένα, τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τώρα που ανέλαβε ο νέος διοικητής, στην κατεύθυνση της απονομής των συντάξεων» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Βάσεις 2019: Η πρωτιά μιας μητέρας τεσσάρων παιδιών

Μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη εισέρχεται πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Πτολεμαΐδα, ενώ...

Close