Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ.  Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

Φυλάκιση με αναστολή σε οπαδό της Λιλ

18 Οκτωβρίου, 2021

Ένας οπαδός της Λιλ καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, για τον τραυματισμό στο πόδι αστυνομικού του ειδικού σώματος «CRS», κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο ντέρμπι εναντίον της Λανς στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο 27χρονος υποστηρικτής της περσινής πρωταθλήτριας Γαλλίας, τιμωρήθηκε επίσης με απαγόρευση εισόδου σε όλα τα ματς των «λιλουά» στο στάδιο «Bollaert-Delelis» για τους επόμενους 18 μήνες, με την επισήμανση πως θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα την ώρα του αγώνα, ενώ παράλληλα θα κληθεί να πληρώσει 1.500 ευρώ στον τραυματία αστυνομικό. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (18/10), ο κατηγορούμενος Τομάς Χ. παραδέχτηκε ότι είχε σπάσει ένα κάθισμα στην κερκίδα που βρισκόταν και στη συνέχεια το πέταξε προς το σημείο δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, όπου είχαν πάρει θέση οι αστυνομικοί. Η σκηνή του τραυματισμού του αστυνομικού στην κνήμη του, καταγράφηκε από κάμερα του συστήματος.

«Δεν πίστευα ότι θα έβλαπτα κάποιον, δεν μπορούσα να δω μπροστά μου. Έκανα ένα ηλίθιο λάθος και το είπα ήδη και στον άνθρωπο που τραυματίστηκε» τόνισε στην απολογία του ο κατηγορούμενος οπαδός.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ